Nacionālā opera un balets jauno sezonu sāks 5. septembrī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Ozoliņš, Aivars Leimanis un Zigmars Liepiņš
Mārtiņš Ozoliņš, Aivars Leimanis un Zigmars Liepiņš Foto: Jānis Deinats

5. septembrī Latvijas Nacionālā opera un balets atklās 2019./2020. gada sezonu ar svinīgu Galā koncertu, kura pirmā daļa būs veltīta baletam, bet otrā – operai. Skatītājiem būs iespēja atskatīties uz iepriekšējo sezonu izcilākajām virsotnēm, kā arī gūt ieskatu jaunās sezonas iestudējumos.

Koncertu veido muzikālais vadītājs Mārtiņš Ozoliņš, Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis, režisore Elita Bukovska, scenogrāfs Andris Freibergs, gaismu mākslinieki Sandra Bermaka un Kārlis Kaupužs. Pie Latvijas Nacionālās operas orķestra pults stāsies Mārtiņš Ozoliņš, Jānis Liepiņš, Andris Veismanis, Normunds Vaicis un Farhads Stade. Koncertu vadīs Jolanta Strikaite-Lapiņa un Edgars Ošleja.

Koncerta pirmajā daļā skatītājus priecēs fragmenti no jaunākajiem Latvijas Nacionālā baleta iestudējumiem – “Hamlets”, “(Ne)stāsti man pasakas”, “Trīs musketieri” un “Antonija #Silmači”. Latvijas Nacionālā baleta solisti un mākslinieki rādīs savu meistarību variācijās, pas de deux un pas de trois no baletiem “Apburtā princese”, “Esmeralda”, “Parīzes liesmas” un “Korsārs”. Dejos solisti Jūlija Brauere, Elza Leimane, Jolanta Lubēja, Annija Kopštāle, Alise Prudāne, Anna Russke, Justīna Teličena, Kārlis Cīrulis, Kristaps Jaunžeikars, Avetiks Karapetjans, Raimonds Martinovs, Arturs Sokolovs, Fabio Sonconji un Germans Ševčenko, kā arī Latvijas Nacionālā baleta mākslinieki un Rīgas Horeogrāfijas skolas audzēkņi.

Koncerta otrajā – opermākslai veltītajā daļā – skanēs mūzika no sezonas jauniestudējumiem: Imanta Kalniņa operas “Spēlēju, dancoju”, Pētera Čaikovska operas “Pīķa dāma”, Volfganga Amadeja Mocarta operas “Dons Žuans”, kā arī Džuzepes Verdi operas “Atila”, kura aprīlī izskanēs koncertuzvedumā. Operas daļu iesāks ievads Alfrēda Kalniņa operai “Baņuta”,  bet noslēgs duets no Džuzepes Verdi operas “Traviata”. Piedalīsies solisti Dana Bramane, Perīna Madefa, Laura Teivāne, Jūlija Vasiļjeva, Jānis Apeinis, Raimonds Bramanis, Mihails Čuļpajevs, Samsons Izjumovs, Rinalds Kandalincevs, Krišjānis Norvelis un Artjoms Safronovs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu