Ar krāšņu ceremoniju atklāts Venēcijas kinofestivāls

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Venēcijas filmu festivāla atklāšana
Venēcijas filmu festivāla atklāšana Foto: SIPA/AFP/AP/Scanpix

Ar krāšņu ceremoniju, klātesot daudzām kino pasaules spožākajām zvaigznēm, trešdien atklāts Venēcijas kinofestivāls, tomēr zināmu disonansi svētku noskaņā šogad izraisījusi ažiotāža ap Romāna Polaņska filmas iekļaušana festivāla skatē.

Festivālā, kas tiek uzskatīts par starta platformu "Oskaru" nominācijām, piedalās vairāki Holivudas "smagsvari", arī Breds Pits, Džonijs Deps, Kristena Stjuarte, Merila Strīpa un Skārleta Johansone.

Kritiķi festivāla rīkotājiem pārmet, ka no konkursa skates 21 filmas tikai divas režisējušas sievietes. Pārmetumus izpelnījušās arī atlasītās filmas.

Festivāla direktors Alberto Barbera atklāšanas preses konferencē aizstāvēja lēmumu konkursa skatē iekļaut Polaņska darbu, sakot, ka Polaņskis ir "viens no pēdējiem meistariem, kas joprojām ir aktīvs Eiropas kino".

Foto: Atklāts 76. Venēcijas filmu festivāls.

76. Venēcijas festivāls tika atklāts ar japāņu režisora Hirokazu Koreedas filmu "La Verite" ("Patiesība") ar franču aktrisēm Katrīnu Denēvu un Žiljetu Binošu galvenajās lomās.

Polaņska vēsturiskais trilleris par ebreju izcelsmes franču virsnieka Alfrēda Dreifusa vajāšanu "J'accuse" ("Es apsūdzu") pirmizrādi pieredzēs piektdien.

86 gadus vecais režisors pats festivālu neapmeklēs, ziņu aģentūrai AFP sacīja Polaņska pārstāvis.

Holivudas lielbudžeta filmu vidū lielāko interesi, domājams, izraisīs "The Joker" ("Džokers") ar komiksu varoņa Betmena ienaidnieka izcelsmes stāstu. Šajā kino darbā galveno lomu atveido Hoakins Fīnikss.

Potenciālo "Oskara" pretendentu vidū ir Stīvena Soderberga filma par Panamas dokumentu skandālu "The Laundromat" ("Veļas mazgātava").

Vēl viens gaidīts kino notikums ir zinātniskās fantastikas filmas "Ad Astra" pirmizrāde. Tajā galvenā loma ir Bredam Pitam.

Festivāls noslēgsies 7. septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu