OIK shēmotājs valstij nodarījis divu miljonu eiro lielus zaudējumus (18)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pexels

Valsts policija (VP) pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par kāda uzņēmuma iespējamām nelikumīgajām darbībām ar Obligāto iepirkuma komponenti (OIK) vairāku gadu garumā, valstij nodarot zaudējumus vismaz divu miljonu eiro apmērā, informēja VP.

2018.gada jūlija vidū Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldē saņemts iesniegums par kāda uzņēmuma iespējamām nelikumīgām darbībām ar OIK. Par saņemto informāciju sākta faktu pārbaude, pēc kā ierosināts kriminālprocess par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā. Tāpat sākts process par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu attiecība pret juridisku personu.

Kriminālprocesa laikā veiktas vairākas procesuālās darbības, tostarp kratīšana, kurā gūti pierādījumi veiktajai krāpšanai ar elektroenerģijas pašpatēriņu, kas veikts sākot no 2013.gada marta. Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka noziedzīgais nodarījums veikts juridiskas personas interesēs - uzņēmums noziedzīgā ceļā savā īpašumā ieguva naudas līdzekļus ne mazāk kā divu miljonu eiro apmērā, radot zaudējumus Latvijai.

Kriminālprocesā par aizdomās turēto atzīta viena persona - uzņēmuma valdes loceklis, kuram draud brīvības atņemšana no diviem līdz desmit gadiem. Tāpat saskaņā ar Krimināllikumu tiesa lems par to, kādu piespiedu ietekmēšanas līdzekli noteikt uzņēmuma. Uzņēmumam var piemērot likvidāciju, tiesību ierobežošanu, mantas konfiskāciju vai naudas piedziņu.

19.augustā izmeklēšana šajā kriminālprocesā pabeigta un lieta nodota kriminālvajāšanas sākšanai Zemgales tiesas apgabala prokuratūrai.

Jau ziņots, ka policija iepriekš prokuratūrai nodevusi arī citas krimināllietas par krāpšanos ar OIK.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu