Zināms, kuru vietu “Jaunajā vilnī” ieguvis pašmāju “Radio trio”

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: instagram.com/radio_trio/

Grupa "Radio trio", kas pārstāvēja Latviju starptautiskajā jauno vokālistu konkursā "Jaunais vilnis" Sočos, ierindojusies sestajā vietā, aģentūrai LETA pastāstīja grupas dalībnieces.

Saskaitot konkursa dienu laikā gūtos punktus, grupa "Radio trio" ieņēmusi sesto vietu, piekāpjoties, piemēram, Albānijas pārstāvei, kura konkursā plūca uzvaras laurus.

"Esam gandarītas par sesto vietu, no 13 dalībniekiem esam pašā vidū. Konkursa laikā esam guvušas neatsveramu pieredzi, kas mums noderēs arī turpmākajā karjerā - gan katrai individuāli, gan grupai kopumā," pastāstīja grupas "Radio trio" dalībniece Katrīna Anna Vīgante.

Grupas dalībnieces atzīst, ka nekad iepriekš nav uzstājušās tik lielas auditorijas priekšā un tas zināmā mērā ir norūdījis. "Mēs atbrauksim atpakaļ uz Latviju emocionāli daudz stiprākās, ar bagātīgu pieredzi, uzstājoties uz skatuves. Līdz ar to mēs spēsim daudz vairāk dot klausītājiem," pastāstīja Madara Dzintara-Pluša.

Tāpat grupas dalībnieces pastāstīja, ka viņām konkursa laikā nomainīja dziesmu, mainīja arī krievu estrādes leģendas Allas Pugačovas dziesmas aranžējumus. Tāpat bija jāvelk tērpi, kurus izvēlējās citi. Pati grupa dažādās izvēles nav varējusi ietekmēt. "Mēs kāpām ārā no savas komforta zonas. Tas bija liels izaicinājums, bet mēs esam gandarītas par šo laiku un doto iespēju pārstāvēt Latviju," sacīja grupas pārstāves.

Kā ziņots, Latviju pēc divu gadu dalības pārtraukuma konkursā "Jaunais vilnis" pārstāvēja grupa "Radio trio", kas apvieno dziedātājas Gabriēlu Zvaigznīti, Madaru Dzintaru-Plušu un Katrīnu Annu Vīganti.

Grupas "Radio trio" dalībnieces iepazinās Rīgas gospelkorī, kur kopā dziedāja jau vairākus gadus, taču ideja par grupu īstenojās 2017.gadā. Dziedātājas ir uzstājušās "Rīgas Ritmos", koncertu sērijā "Četri gadalaiki", "Ielūdz Raimonds Pauls" koncerttūrē. Tāpat grupa sadarbojas ar Latvijas Radio bigbendu.

"Jaunais vilnis" ir starptautisks populārās mūzikas dziesmu konkurss, kas no 2002.gada norisinājās Jūrmalā, bet no 2014.gada politisko attiecību saspīlējuma dēļ tika pārcelts uz Sočiem.

Latvijas dziedātāji konkursā ir uzvarējuši divas reizes. Pirmo reizi 2004.gadā, kad uzvaras laurus plūca grupa "Cosmos", otro - 2005.gadā, kad starptautiskajā konkursā uzvarēja dziedātājs Intars Busulis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu