Itālijas līdzšinējais premjers Konte pieņēmis mandātu jaunas valdības veidošanai

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Itālijas līdzšinējais premjerministrs Džuzepe Konte ceturtdien paziņoja, ka ir pieņēmis prezidenta Serdžo Matarellas piedāvāto mandātu jaunas valdības veidošanai, paužot cerību, ka jau tuvāko dienu laikā būs izlemts portfeļu sadalījums kabinetā.

Jaunajai administrācijai bez kavēšanās būs jāķeras pie darba, lai izstrādātu budžetu un nepieļautu draudošo tirdzniecības nodokļa pieaugumu.

"Tuvāko dienu laikā es atgriezīšos pie republikas prezidenta un iesniegšu savus priekšlikumus ministru amatiem," sacīja Konte.

Pēc tam, kad bija izjukusi līdzšinējā koalīcija, kuru veidoja nacionālkonservatīvā "Līga" un pretestablišmenta Pieczvaigžņu kustība (M5S), Konte pagājušajā nedēļā no amata atkāpās.

M5S spēja vienoties par jaunas koalīcijas veidošanu ar līdzšinējās opozīcijas kreisi centrisko Demokrātisko partiju (PD). Premjera amatam atkārtoti tika izvirzīts Konte.

Šomēnes "Līgas" līderis Mateo Salvīni izraisīja krīzi valdībā, pārtraucot koalīciju ar M5S.

M5S un PD bija apņēmušās nobīdīt Salvīni opozīcijā, taču abas partijas līdz šim bijušas asas sāncenses, un tas apgrūtināja alianses izveidošanu.

M5S tomēr izdevās pārliecināt PD atbalstīt Kontes palikšanu premjerministra amatā.

Konte, kas amatā stājās pagājušā gada jūnijā, nepārstāv nevienu partiju, taču viņam ir tuvas attiecības ar M5S.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu