Burovs: Rīgai nav paredzēta nauda brīvpusdienām (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ja Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nolems, ka turpmāk pašvaldībām būtu jāfinansē brīvpusdienas 1.-4. klases audzēkņiem, Rīgai tam nav paredzēta nauda, tāpēc nepieciešamības gadījumā tā būtu jāpārdala no citām lietām, žurnālistiem sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR).

Gan Burovs, gan Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane (GKR) norādīja, ka attiecīgās izmaksas veidotu apmēram sešus miljonus eiro.

Vaicāts, vai tam jau ir paredzēti līdzekļi, Burovs atbildēja noraidoši un vērsa uzmanību, ka sākumā Rīgas domei vajadzētu saņemt attiecīgu lēmumu, kas pašlaik nav pašvaldības rīcībā. Viņš norādīja: ja attiecīgais lēmums tiks saņemts, nāksies atteikties no kādu citu lietu finansēšanas, lai nodrošinātu brīvpusdienas.

Jau ziņots, ka IZM rosinājusi brīvpusdienu nodrošināšanas funkciju 1.-4.klašu skolēniem nodot pašvaldībām, tādējādi tam paredzētos 20 miljonus varētu novirzīt prioritāro pasākumu, tajā skaitā pedagogu algām.

IZM priekšlikums ir plānoto finansējumu 19 681 416 eiro apmērā 2020.gadā un turpmāk ik gadu novirzīt ministrijas prioritāro pasākumu īstenošanai, tajā skaitā pedagogu algām, fundamentālajiem un lietišķajiem pētījumiem un citiem pasākumiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu