Rīgā slēgtas četras vispārizglītojošās skolas, kas ir vienas no apjomīgākajām izmaiņām desmit gadu laikā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgā 2019./2020. mācību gadā būs 109 vispārējās izglītības iestādes, kas ir mazāk nekā pirms gada, jo četras izglītības iestādes ir likvidētas, šodien žurnālistiem pastāstīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktora pienākumu izpildītājs Ivars Balamovskis.

Viņš norādīja, ka likvidētas ir Rīgas Ezerkrastu pamatskola, Rīgas 29.vidusskola, Rīgas 60.vidusskola un Rīgas Sanatorijas internātpamatskola. Balamovskis norādīja, ka šīs vienas no apjomīgākajām izmaiņām skolu tīklā Rīgā kopš 2009./2010.mācību gada.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane (GKR) norādīja, ka arī nākotnē tiks turpināta skolu tīklu optimizācija, bet politiķe nepiekrīt, ka tas būtu jādara par katru cenu. Šim procesam jānorisinās loģiski, lai tas nekaitē bērnu interesēm, pauda Aldermane.

Rīgas mērs Oļegs Burovs (GKR) tostarp norādīja, ka, lai gan izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) paziņojusi, ka izglītības jomā šis ir tehnoloģiju gads, Rīgas gadījumā tie ir "tikai vārdi", jo šajā jautājumā neesot atbalsta, tajā skaitā finansējuma no valsts.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu