Vai reforma augstākajā izglītībā ir nepieciešama? (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Egils Levits
Valsts prezidents Egils Levits Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Reforma augstākajā izglītībā ir nepieciešama, lai izaugsmi panāktu tajās universitātēs, kurām ir izredzes un iespējas iekļūt labāko sarakstā, pēc tikšanās ar Rīgas Stradiņa universitātes rektoru un Latvijas Universitāšu asociācijas valdes priekšsēdētāju profesoru Aigaru Pētersonu, sacīja Valsts prezidents Egils Levits.

Ceturtdien valsts pirmā amatpersona tikās ar Pētersonu, lai apspriestu izglītības un zinātnes pārvaldības iespējamās reformas.

Abas puses bija vienisprātis, ka primāri jāizdala tās universitātes, ko raksturotu mūsdienīgums un starptautiska atpazīstamība, kas spētu izsniegt Eiropā un pasaulē atzītus diplomus. Tāpat universitātēm būtu jākoncentrējas uz zinātni ar tam piemērotu finansējumu, aktīvāk jāpiesaista gan ārvalstu reflektanti, gan profesori, tādējādi fokusējoties uz pasaules mēroga izglītību un zinātni.

Tāpat abas puses pauda uzskatu, ka Latvijā ir pienācis laiks runāt par zinātnes kvalitātes standartu.

Tikšanās noslēgumā Pētersons uzaicināja Levitu apmeklēt Rīgas Stradiņu universitāti, savukārt valsts pirmā amatpersona izteica augstu atzinību par universitātes sasniegto zinātnē, pētniecībā un studiju vides modernizēšanā.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu