Stājas spēkā "Pasažieru vilciena" līgums ar "Škoda" par elektrovilcienu piegādi (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Uzņēmuma "Škoda Vagonka" viceprezidents Ivo Gurnaks (no kreisās) un "Škoda Vagonka" biznesa attīstības direktors Romāns Sorkins piedalās preses konferencē, kurā vilcienu ražotājs "Škoda Vagonka" informē par AS "Pasažieru vilciens" rīkoto piepilsētas elektrovilcienu iepirkumu.
Uzņēmuma "Škoda Vagonka" viceprezidents Ivo Gurnaks (no kreisās) un "Škoda Vagonka" biznesa attīstības direktors Romāns Sorkins piedalās preses konferencē, kurā vilcienu ražotājs "Škoda Vagonka" informē par AS "Pasažieru vilciens" rīkoto piepilsētas elektrovilcienu iepirkumu. Foto: Zane Bitere/LETA

Čehijas vilcienu ražotājs "Škoda vagonka" ("Škoda") ceturtdien ir iesniedzis līguma izpildes nodrošinājumu bankas garantijas formā, līdz ar to ir stājies spēkā ar AS "Pasažieru vilciens" 30.jūlijā noslēgtais līgums par 32 jaunu elektrovilcienu piegādi, informēja "Pasažieru vilciena" pārstāve Agnese Līcīte.

Pēc līguma stāšanās spēkā nekavējoties tiks sākts darbs pie tā izpildes. "Škoda" izstrādās un iesniegs saskaņošanai darba plānu, pēc kura apstiprināšanas atbilstoši noslēgtajam līgumam "Pasažieru vilciens" veiks pirmo avansa maksājumu.

"Līguma abpuspēja spēkā stāšanās ir būtisks atskaites punkts, lai jau tuvākajā laikā sāktos jauno elektrovilcienu ražošana - tam vairs nav nekādu šķēršļu. Vilcienu piegādātājs darīs savu darbu, savukārt "Pasažieru vilciena" eksperti pastāvīgi uzraudzīs, lai ražošana tiktu veikta kvalitatīvi, atbilstoši tehniskajai specifikācijai un lai tiktu ievēroti līgumā noteiktie izpildes termiņi," norādīja "Pasažieru vilciens" valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis.

"Pasažieru vilciens" pārstāvji jau tuvākajā laikā dosies vizītē uz "Škoda", lai detalizēti pārrunātu savstarpējo sadarbību un "Pasažieru vilciena" darbinieku iesaisti jauno elektrovilcienu ražošanas procesā.

Ir paredzēts, ka jau vilcienu ražošanas laikā notiks "Pasažieru vilciena" tehnisko darbinieku apmācības vilcienu drošai ekspluatācijai un remontu veikšanai, tāpat tiks sākta jaunajiem vilcieniem atbilstoša servisa centra izveide.

Jau ziņots, ka 30.jūlijā tika parakstīts līgums starp "Pasažieru vilcienu" un "Škoda" par 32 elektrovilcienu piegādi. Līguma summa ir 241,889 miljoni eiro, taču kopējās jauno elektrovilcienu projekta, kas ietver arī vilcienu remontu centra izbūvi, izmaksas plānotas 255,889 miljoni eiro. Paredzēts, ka pirmie 23 vilcieni tiks piegādāti 2022.gadā, bet visi vilcieni - līdz 2023.gadam.

Jaunie elektrovilcieni sastāvēs no četriem vagoniem katrs. Viena vilciena garums būs 109 metri, un katrā vilcienā būs sēdvietas 436 pasažieriem.

Pēc jauno elektrovilcienu iegādes "Pasažieru vilciens" plāno ieviest intervāla grafikus visos elektrovilcienu maršrutos, tas nozīmē, ka noslogotākajos laikos, darbadienu rītos un vakaros, vilcieni kursēs ik pēc 15-20 minūtēm. Paredzēts, ka jaunie vilcieni kursēs Aizkraukles, Tukuma, Jelgavas un Skultes virzienā.

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu