"Vuelta a Espana" sestajā posmā uzvaru izcīna spānis Errada

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Spānijas riteņbraucējs Hosē Errada no profesionālās kontinentālā līmeņa komandas "Cofidis, Solutions Credits" ceturtdien svinēja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" sestajā posmā, pēc kura par kopvērtējuma līderi kļuva beļģis Dilans Tūnss no "Bahrain Merida" vienības.

Sestajā posmā dalībnieki mēroja 198,9 kilometrus garu distanci, kurā jau pašā sākumā braucējiem bija jāpārvar divi kategorizētie kāpumi. Errada, kurš iepriekšējā posmā finišēja trešajā vietā, ceturtdien distancē pavadīja četras stundas 43 minūtes un 55 sekundes, izcīnot uzvaru. Uzvarētājs par septiņām sekundēm apsteidza Tūnsu, bet no viņa 14 sekundes atpalika francūzis Dorians Godons ("AG2R La Mondiale").

Trīs kilometrus līdz finišam līderu grupa zaudēja savu atrāvienu, līdz ar to vairāki braucēji īsi pirms distances pēdējiem metriem saglabāja intrigu sacensībās. Viens no braucējiem, kurš tikai beigās panāca līderus bija Tūnss, bet finiša spurtā ātrāks izrādījās vietējais Errads, spējot nedaudz atrauties no tuvākajiem sekotājiem.

Erradam šīs bija jau trešā reize karjerā, kad viņš spējis finišēt labāko desmitniekā.

Tikmēr par kopvērtējuma līderi kļuva Tūnss, kurš pakāpās par 24 pozīcijām. Viņš par 38 sekundēm apsteidz otrajā vietā esošo Davidu de la Krusu ("Ineos"), bet trešais, līderim zaudēdams tieši minūti, ir Migels Anhels Lopess ("Astana"), kurš pēc pieciem posmiem bija līdera pozīcijā.

Tikmēr slovēnis Primožs Rogličs ("Jumbo-Visma") zaudējis divas vietas un pašlaik atrodams ceturtajā vietā, Tūnsam zaudējot vienu minūti un 14 sekundes.

Velobrauciens noslēgsies 15.septembrī Madridē, kad tiks veikts 21.posms.

Latvijas riteņbraucēji tāpat kā pagājušajā gadā Spānijas tūrē nepiedalās.

"Vuelta a Espana" norisinās 74.reizi. Pērn par čempionu tika kronēts brits Saimons Jeitss, kurš, tāpat kā 2017.gada čempions Kriss Frūms, šogad nestartē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu