Liepiņam iespaidīgs kritiens Francijā; Skujiņš Vācijas tūri sāk ar 27. vietu

CopyDraugiem X Whatsapp
Emīls Liepiņš
Emīls Liepiņš Foto: Wallonie Bruxelles komandas arhīvs

Ceturtdien Francijā notiekošajā UCI 1. kategorijas daudzdienu velobrauciena “Tour Poitou-Charentes en Nouvelle Aquitaine” trešajā posmā finiša taisnē lielā ātrumā kritienu piedzīvoja “Wallonie Bruxelles” komandas Latvijas šosejas riteņbraucējs Emīls Liepiņš, kurš no sacensībām bija spiests izstāties. Tikmēr Vācijas tūres 1. posmā Toms Skujiņš sekmēja komandas biedra Jaspera Streivena piekto vietu, pats finišējot 27. pozīcijā.

“Tour Poitou-Charentes en Nouvelle Aquitaine” velobrauciens ceturtdien turpinājās ar 110 kilometru garo grupas braucienu, kam vakarā sekoja arī individuālais brauciens. Grupas braucienā nopietnu kāpumu nebija, kas ļāva uz augstu vietu finišā pretendēt arī Emīlam Liepiņam. Tieši uz dobelnieku distances laikā arī strādāja viņa pārstāvētā “Wallonie Bruxelles” vienība.

Līdz noslēdzošajiem kilometriem peletons atrāvienu bija noķēris. Sekoja spraiga cīņa par pozīciju grupas priekšā. Aktīvi par savu vietu priekšā bija arī Briseles pilsētas komandas braucēji. Pirms pēdējā līkuma Liepiņš atradās labāko desmitniekā, ar tendenci pacelties vēl augstāk.

Pēdējā līkuma izejā dobelnieks milzīgā ātrumā aizķēra nožogojumu. Viņš piedzīvoja kritienu un palika guļam uz asfalta. Sacensības turpināt viņam vairs iespējams nebija. Lai arī sacensības latviešu sportistam ir beigušās, tomēr labā ziņa, ka nav gūti lūzumi vai citas tik nopietnas traumas.

Uzvaru etapā svinēja Matteo Peluki no Itālijas pro kontinentālās komandas “Androni Giocattoli”, kurš trasē pavadīja 2 stundas 36 minūtes un 52 sekundes. Otrais palika Matteo Mallučeli (“Caja Rural”), bet trešais Pjērs Barbjē.

Emīla Liepiņa kritiens (no 54 min 55 sek)

Hannoverē ar pirmo posmu sākusies Vācijas tūre (2HC kategorija), kas pulcējusi ļoti spēcīgu dalībnieku sastāvu. Uz starta “Trek – Segafredo” sastāvā izgāja arī Toms Skujiņš. Pirmajā posmā riteņbraucēji veica 167 kilometru garu posmu ar vairākiem pacēlumiem, ko vadošie sprinteri sekmīgi spēja pārvarēt kopā ar pārējiem. Dienas atrāvienā aktīvi brauca Skujiņa komandas biedrs Žiljēns Bernārs.

Uzvarētāja liktenis gan noskaidrojās lielās grupas finiša spurtā. “Trek – Segafredo” vīri kā savu līderi virzīja beļģi Jasperu Streivenu, kurš vairākkārt finišēja TOP8 arī “Tour de France” velobrauciena posmos šajā gadā. Spraigā cīņā pārāks par visiem gan bija Vācijas čempions Paskāls Akermans no “Bora – hansgrohe” komandas. Trasē viņš pavadīja 3 stundas 49 minūtes un 30 sekundes. Otro vietu ar tādu pat laiku ieguva Aleksanders Kristofs no “UAE Team Emirates”, bet trešais bija Kristofa komandas biedrs Simone Konsonni.

Jaspers Streivens finišēja piektajā vietā. Tikmēr Toms Skujiņš posmu noslēdza 27. vietā (abi +00:00:00). Piektdien velobrauciens turpināsies ar 202 kilometru garo otro posmu. Cīņā par kopvērtējumu “Trek – Segafredo” līderis ir austrālietis Ričijs Porte. Kopumā Vācijas tūrē jāveic četri posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu