Piektdien uzspīdēs saule, dažviet gaidāms īslaicīgs lietus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Agrā piektdienas rītā Latvijā saglabājas vasarīgi silts laiks - gaisa temperatūra ir +16..+20 grādi, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Gaiss ir mitrs, tādēļ lielā valsts daļā izveidojusies dūmaka, vietām - migla. Debesis pārsvarā apmākušās, vietām tās skaidrojas, nav būtisku nokrišņu. Pūš lēns dienvidu un rietumu vējš.

Rīgā dūmaka, lēns vējš, gaisa temperatūra +16..+18 grādi.

Piektdien Latvijā uzspīdēs saule, lai gan dienas pirmajā pusē daudzviet saglabāsies apmācies laiks, un vietām īslaicīgi līs, prognozē sinoptiķi.

Dažviet, galvenokārt valsts austrumos, iespējams arī pērkona negaiss. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš.

Gaiss iesils līdz +20..+27 grādiem.

Rīgā mākoņu kļūs mazāk, nokrišņi maz iespējami. Lēnu līdz mērenu rietumu vēju nomainīs ziemeļu vējš, tādēļ maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no +21 grāda jūras piekrastē līdz +24 grādiem pilsētas dienvidos.

Laikapstākļus ietekmē aizejoša zema spiediena ieplaka, no dienvidrietumiem pastiprinās anticiklons. Atmosfēras spiediens jūras līmenī 762-764 dzīvsudraba staba milimetri.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Kurzemē bija +20..+27 grādi, pārējā valstī +22..+26 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 29.augustā bija +34 grādi Polijā, +37 grādi Portugālē un Francijas dienvidos, +38 grādi Spānijā un Balkānos, +39 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu +1 grāds Islandē un kalnos Norvēģijā, kā arī -3 grādi Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu