Lielbritānijas un ES "Brexit" sarunu delegācijas septembrī tiksies divreiz nedēļā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Britu premjers Boriss Džonsons
Britu premjers Boriss Džonsons Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas un Eiropas Savienības (ES) "Brexit" sarunu delegācijas septembrī tiksies divreiz nedēļā, mēģinot panākt jaunu vienošanos par Lielbritānijas aiziešanu no ES, ceturtdien paziņoja Lielbritānijas valdība.

Lielbritānijas izstāšanās no ES 31.oktobrī var notikt bez vienošanās, ja neizdosies panākt vienošanos, kuru apstiprinātu britu parlaments.

Tagadējā premjerministra Borisa Džonsona priekšgājēja premjera amatā Terēza Meja panāca "Brexit" vienošanos ar Briseli, tomēr parlaments šo vienošanos trīsreiz noraidīja.

Premjers ir ierosinājis atteikties no "Brexit" vienošanās tā dēvētā pagaidu risinājuma, kura mērķis ir novērst pēc "Brexit" robežkontroles atjaunošanu uz robežas starp Ziemeļīriju un Īriju. Britu parlamentārieši ir norādījuši, ka ir gatavi atbalstīt atteikšanos no šī pagaidu risinājuma.

"Mēs esam gatavi enerģiski un apņēmīgi strādāt, lai panāktu vienošanās noslēgšanu," sacīja Džonsons.

"Lai gan manās diskusijās ar ES līderiem pēdējās nedēļās es tiku iedrošināts, ka pastāv gatavība runāt par nedemokrātiskā pagaidu risinājuma alternatīvām, tagad ir laiks abām pusēm kāpināt [sarunu] tempu. Ir nepieciešams palielināt tikšanos un diskusiju skaitu, lai mums būtu iespēja panākt vienošanos par mūsu aiziešanu 31.oktobrī."

Lielbritānijas sarunu delegāciju vada Deivids Frosts. Viņam sarunās Briselē pievienosies dažādas amatpersonas atkarībā no sarunu darba kārtības, tai skaitā eksperti muitas, regulējuma un tirdzniecības politikas jautājumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu