Atklās Rīgas cirka jauno sezonu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"in Tarsi"
"in Tarsi" Foto: publicitātes

Rīgas cirka jauno sezonu atklās 19. septembrī un 20. septembrī ar spāņu akrobātu apvienības "Circo Eia" uzstāšanos, informē Rīgas cirka komunikācijas projektu vadītāja Zane Volkinšteine.

Apvienības "Circo Eia" mākslinieki ir jau 2014. gadā viesojušies Rīgā, jo, kad Rīga bija Eiropas kultūras galvaspilsēta, viņi festivāla "Re Rīga!" laikā uzstājās Kongresu namā un izpelnījās skatītāju atzinību.

Šoreiz skatītājiem viņi rādīs izrādi "in Tarsi", kas tulkojumā no romāņu valodām nozīmē inkrustācija, savīšanās, intarsija. Izrāde stāsta par cilvēka dabu un attiecībām citam ar citu. Šo stāstu mākslinieki pasniegs plastiskā un starptautiskā cirka valodā - pārvarot gravitāciju un veikli rīkojoties ar rekvizītiem, viņi uz skatuves būvēs, radīs, noārdīs, lidos, kritīs, ķers, pārveidos un atkal izgudros no jauna, pastāstīja Volkinšteine.

Jaunajā sezonā Rīgas cirks piedāvās plašu programmu dažādu vecumu skatītājiem. Paredzētas ārzemju cirka apvienību viesizrādes, pašmāju cirka un teātra izrādes, cirka skolas nodarbības bērniem un pieaugušajiem, kā arī dažādas citas aktivitātes.

Viens no cirka jaunās sezonas lielākajiem notikumiem ir kanādiešu cirka meistaru "Machine de cirque" viesizrādes, kas būs skatāmas VEF kultūras pilī 26. decembrī un 27. decembrī.

Sezonas atklāšanas izrādēs atvērs Merķeļa ielas fasādes puses durvis, kas ilgāku laiku skatītājiem nav bijušas pieejamas. Šobrīd galvenā ieeja Rīgas cirkā ir no pretējās puses - pa Alfrēda Kalniņa ielas vārtiem, taču tagad ēkā varēs ieiet pa vēsturiskajām durvīm, kā arī iepazīties ar jauno fasādes noformējumu, kas garāmgājējus un cirka apmeklētājus sagatavos rekonstrukcijas darbiem. Cirka rekonstrukcijas pirmais posms sāksies 2020. gada nogalē.

Rīgas cirka ēka
Rīgas cirka ēka Foto: GATIS DIEZIŅŠ / LETA

Rīgas cirka ēka ir viena no vecākajām cirka celtnēm Eiropā un vienīgā pastāvīgā cirka ēka Baltijas valstīs. 2019./2020. gada sezona ir pēdējā pilnā sezona pirms cirka ēkas rekonstrukcijas, taču arī pārbūves laikā Rīgas cirks piedāvās dažādus pasākumus gan Rīgā, gan citās pilsētās.

Arhitektu vīzija. Rīgas cirks
Arhitektu vīzija. Rīgas cirks Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu