Mazajiem pacientiem izveidotas jaunas, ērtas un patīkamas pidžamas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Bērnu slimnīcas fonda projektā par 6028 eiro iegādātas jaunas pidžamas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Ķirurģijas nodaļai, informēja fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Viņa informēja, ka slimnīcas Ķirurģijas nodaļā katru gadu tiek operēti gandrīz 9000 mazāki un lielāki pacienti, kuriem līdz šim bija pieejamas baltas, vienkrāsainas operāciju pidžamas. "Rūpējoties, lai bērni slimnīcā justos labi, būtiski pievērst uzmanību un uzlabot dažādas ar ārstniecību saistītas lietas, tāpēc pirms pusotra gada Bērnu slimnīcas fonds sāka īstenot ieceri par jaunām operāciju pidžamām, kas bērniem radītu prieku," sacīja Dambiņa.

Pēc viņas paustā, bērniem operācija ir liels pārdzīvojums un stress, tāpēc fonds vēlējās radīt pidžamas, kas ir ne tikai funkcionālas, bet arī patīkamas un interesantas. "Rezultātā ir tapušas, manuprāt, lieliskas pidžamas ar dažādu Latvijas mežos sastopamu dzīvnieku attēliem, lai iedrošinātu un mazinātu bērnos ar operāciju saistītās bailes," norādīja fonda vadītāja.

Kā stāstīja bērnu apģērbu zīmola "Hebe" vadītāja Inga Blumberga, veidojot pidžamas, uzņēmumam bija svarīgi, lai bērns radītajā apģērbā jūtas ērti, jo īpaši situācijā, kad nākas doties uz operāciju zāli. "Mazais prieks, ko var radīt mīļa pidžama, ir mazs solis uz bērna iedrošināšanu lielam, svarīgam darbam. Izvēloties strādāt ar sertificētu organisko kokvilnu, apliecinām mūsu rūpes ne tikai par vidi, bet arī par bērnu veselību, kuriem mugurā ir mūsu radītais apģērbs," sacīja Blumberga.

Dambiņa norādīja, ka jaunajām pidžamām ir viens dizains, tāpēc tika izvēlēts neitrāls modelis, kas patiktu gan mazākiem, gan lielākiem pacientiem. Līdz šim arī pidžamu izmēri bijusi problēma, tāpēc šoreiz tās saražotas septiņos izmēros, sākot no 90 līdz pat 180 centimetriem. Fondā informēja, ka dizaina un ražošanas procesā tika ņemti vērā arī tādi praktiski apsvērumi kā mazgāšanas biežums un režīmi, lai radītu pidžamu, kas ne tikai ir vizuāli skaista, bet arī labi kalpo.

Pidžamas tapušas sadarbībā ar Latvijas bērnu apģērba zīmolu "Hebe", pateicoties uzņēmuma "Mikrotīkls" ziedojumam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu