"Kobenhavn" pussargs Fišers: Pirms spēlēm vispār nezināju, ka tāda "Riga" komanda eksistē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Viktors Fišers
Viktors Fišers Foto: Reuters/ScanPix

Dānijas futbola klubam "Kobenhavn" pirms mačiem ar "Riga" vienību nebija daudz informācijas par pretinieku, taču ar rūpīgu analīzi tika gūts secinājums, ka Latvijas čempione ir gana spēcīga, sarunā ar žurnālistiem atzina Kopenhāgenas vienības uzbrūkošais pussargs Viktors Fišers.

Latvijas čempione "Riga" ceturtdien UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra "play off" kārtas atbildes spēlē izrādīja sīvu pretestību, tomēr ar to nebija gana, lai debitētu sacensību pamatturnīrā.

"Riga" "Skonto" stadionā atbildes spēlē guva minimālu uzvaru ar rezultātu 1:0 pret Dānijas spēcīgo komandu "Kobenhavn". Pirmajā mačā piedzīvots zaudējums 1:3, līdz ar to divu spēļu summā rezultāts bija 2:3, tādējādi apstājoties soli no pamatturnīra.

"Sagaidīju smagu spēli. Zinājām, ka "Riga" savās mājās ļoti labi spēlē Eirokausa mačus. Bijām ļoti labi sagatavojušies sīvai cīņai. Taču nedomāju, ka tai vajadzēja izvērsties tik asai. Manuprāt, biju pelnījis "pendeli". Pēdējās desmit minūtes bija ļoti nervozas, bet noturējāmies. Esam ļoti lepni, ka atkal pārstāvēsim Dāniju UEFA Eiropas līgā," stāstīja Fišers.

Dānijas izlases futbolists atzina, ka arī dažās vietējā čempionāta spēlēs var izjust šādu spriedzi.

"Tās ir tās pašas labākās spēles, kuras karjerā paliek prātā. Šī arī bija diezgan laba spēle ar ne tik labu tiesāšanu. Tomēr viss ir izvērties tā, kā tam jābūt," pauda futbolists.

Fišers laukumu atstāja 71. minūtē, bet četras minūtes vēlāk Felipe Brisola panāca 1:0. Vēl vieni vārti nozīmētu, ka uz Eiropas līgu dotos "Riga" komanda.

"Atrodoties uz rezervistu soliņa, nekas cits neatlika, kā censties būt mierīgam. Spēlētājiem laukumā bija jādara savs darbs, kas lielākoties arī izdevās. "Riga" izveidoja pāris labus momentus, taču mūsu vārtsargs [Stēns Grītbusts] bija savā vietā. Mājās bijām labāka komanda, bet šoreiz spēle bija 50/50," atzina 25 gadus vecais pussargs.

Līdzko bija skaidrs, ka "play-off" kārtā būs jātiekas ar "Riga" komandu, Dānijas čempioni veica rūpīgu analīzi par pretinieku.

"Pirms tam par "Riga" komandu pilnīgi neko nezināju. Pat nezināju, ka tāda komanda eksistē. Pirmais, ko darījām, bija pretinieku analīze. Redzot, kādus spēcīgus pretiniekus uzvarējuši un aizsūtījuši mājās, bija ļoti liela cieņa pret viņiem. Tādās situācijās nepieciešams ļoti koncentrēties un analizēt video. Tas nebija tik vienkārši, kā tas varbūt kādam ir izskatījies, jo "Riga" ir patiešām laba komanda," skaidroja Fišers, kurš karjeras laikā spēlējis Amsterdamas "Ajax", "Middlesbrough" un "Mainz 05" komandās.

"Kobenhavn" komandai priekšā sešas spēles UEFA Eiropas līga grupu turnīrā, taču Dānijas čempione traumu dēļ saskārusies ar iztrūkumiem sastāvā, turklāt savainoti ir galvenie spēki uzbrukumā - senegāliešu uzbrucējs Damē N'Doje un talantīgais dāņu pussargs Jonass Vinds.

"Mums ar to jātiek galā, tāpat kā mēs to esam darījuši pēdējās divās spēlēs pret "Riga" komandu. Tā ir daļa no futbola. Diemžēl savainoti ir tieši atslēgas spēlētāji. Neskatoties uz to, esam Eiropas līgas grupu turnīrā un Dānijas superlīgā cīnāmies bez savainojumiem. Mums vajag palīdzēt tiem futbolistiem, kuri ienāk komandā, lai viņi var noticēt saviem spēkiem," cīņu ar sastāva problēmām komentēja Fišers.

Lai iekļūtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, ir jāpārvar trīs kvalifikācijas kārtas un "play-off" kārta. "Ventspils" ir vienīgā Latvijas komanda, kas spēlējusi Eiropas līgas grupu turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu