Šipkēvics: "Studentu radio Liepājā ir kā cieņas un parāda atdošana dzimtajai pilsētai" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Šipkēvics
Jānis Šipkēvics Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pirmdien, 2. septembrī, jauniešu radio - Radio SWH Spin ar vēstījumu “studentu radio pilsētai” sāk raidīt no Liepājas frekvencē 94,6 FM, taču šie vēl nav visi jaunumi. Radio SWH komanda sadarbībā ar Liepājas Universitāti turpmāk piedāvās brīvās izvēles C bloka kursu - pilotprojektu, kurā ikviens interesents varēs apgūt radio kā medija pamatdarbības principus. "Tas ir kā cieņas un parāda atdošana dzimtajai pilsētai," par šo ieceri TVNET saka liepājnieks, Radio SWH līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs Jānis Šipkēvics.

"Ir sajūta, ka man vajag atdot parādu tai vietai, no kuras esmu nācis, līdzīgi kā basketbolists Kristaps Porziņģis, guvis panākumus, tagad būvē dzimtajā Liepājā basketbola laukumus, tā arī man, puisim, kurš guvis panākumus mediju biznesā, gribas pateikt paldies dzimtajai pilsētai," skaidro Šipkēvics.

Jau šā gada martā "Radio SWH" veica eksperimentu un vienu dienu raidīja no Liepājas Universitātes, kā arī veica "Radio SWH Spin" ētera personību atlasi. "Gribējām sameklēt cilvēkus, kas varbūt vispār nav bijuši saistīti ar medijiem. Interesanti, ka tikai daži no atlasītajiem ir liepājnieki, pārējie, kas studē Liepājas Universitātē, nāk no citām Latvijas vietām," stāsta Radio SWH līdzīpašnieks.

"Šobrīd plāns ir tāds, ka Spin skan internetā kā ierasts, taču katru dienu no plkst. 16 līdz 19 pie radio raidījumu veidošanas tiek šie jaunie cilvēki."

Šipkēvics uzsver, ka neviena universitāte Latvijā nesagatavo radio profesionāļus, tāpēc viņš vēlējies dot iespēju jaunajiem. "Ne visiem ir tādas iespējas kā savulaik bija man pašam, kad pašizglītojos, devos pieredzes apmaiņā uz dažādām konferencēm, semināriem, pie Džona Pīla uz BBC, Amerikas radio programmu konsultanta Deno Deja u.c.," viņš saka. "Tāpēc šis C bloks ir kā tāda iespēja papildināt jau pie esošās programmas zināšanas par radio."

Kursu "Radio loma mūsdienu sabiedrībā un biznesā" vadīs paši "Radio SWH" profesionāļi. "Mēs sadalītu lekciju sarakstus - gan Fredis, gan Artis Dvarionas, gan Ilgvars Rukers, Ligita Mieze, Vladis Goldbergs, Breidaks, Vaikule, arī es - mēs varētu šajā semestrī nodrošināt šo C daļu. Un tad ja tā lieta interesētu un aizietu, tad mēs būtu gatavi to turpināt arī tālāk, un C daļa būtu atvērta pilnīgi visiem Liepājas Universitātes studentiem."

Radio SWH Spin 94,6 FM komanda
Radio SWH Spin 94,6 FM komanda Foto: Radio SWH

Kursa ietvaros tiks iekļautas tādas tēmas kā radio ētera veidošanas prakse, satura un mūzikas izvēles pamatprincipi, radio kā uzņēmējdarbības elements, mārketinga loma mediju biznesā, ziņu veidošanas un lasīšanas praktikums, kā arī improvizācijas un publiskās runas nodarbības, kas ir nozīmīgs mūsdienu radio satura veidošanas elements.

Tehniski un finansiāli šefību par šo jauno projektu uzņemas Radio SWH. Radio studija atradīsies Liepājas Universitātē.

Arī Liepājas Universitāte ir gandarīta par iespēju veidot savu radio studiju sadarbībā ar Radio SWH, tādējādi studentiem sniedzot iespēju ne vien izmēģināt savus spēkus radio, bet vienlaikus būt arī mūsdienīgiem un informētiem.

“Vienmēr esmu uzsvērusi, ka sadarbībā īstenojas labas un progresīvas idejas, radoša iniciatīva – šoreiz mūsu sadarbības partneris Radio SWH ļaus ieskatīties universitātei jaunā jomā, papildinot mūsu zināšanas un prasmes. Liepājas Universitāte būs otrā universitāte Latvijā un pirmā ārpus Rīgas, kurai būs studentu radio, bet pirmā, kurai būs unikāla iespēja līdzās studentu pamatprogrammai C daļas kursos iepazīstināt ar interesanto un atbildīgo “radio cilvēka” darbu. Topošie speciālisti varēs šīs zināšanas izmantot arī savā profesionālajā darbībā un kopumā būs labāk informēti par šo jomu,” norāda Liepājas Universitātes rektore Dace Markus.

Radio SWH Spin dzīvo ēteru sākotnēji veidos trīs oriģinālraidījumi – “Uzlādes stacija”, “Debesmanna” un “Top20”, kas pamīšus izskanēs darbdienās plkst. 16 – 19. 

Klausies Radio Spin šeit.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu