Ministrs uzdevis Ķuzim nekavējoties rīkot iekšēju konkursu uz vakantiem vadošiem amatiem policijā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens Foto: Zane Bitere/LETA

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) atbilstoši Valsts policijas (VP) darba kvalitātes uzlabošanas rīcības plānam uzdevis Valsts policijas (VP) priekšniekam Intam Ķuzim nekavējoties nodrošināt iekšējo konkursu uz vakantiem vadošiem amatiem policijā, informēja Iekšlietu ministrija (IeM).

Vadošas amatpersonas ir visi VP priekšnieka vietnieki un struktūrvienību vadītāji, ieskaitot nodaļu vadītājus, kā arī VP koledžas priekšnieks, lai gan aģentūra LETA noskaidroja, ka patlaban neviens no Ķuža vietnieka amatiem nav vakants.

Ministrs norāda, ka uz vakantajām amatu vietām jābūt skaidriem atlases kritērijiem, nevis uz subjektīviem lēmumiem piesaistīti pretendenti.

Valsts policijas vadošo amatpersonu atlasē jāveicina savstarpēja konkurence, kas būtu vērsta uz augsti kvalificētu, motivētu un augstu rezultātu sasniegšanu orientētu pretendentu atlasīšanu. Vienlaikus pretendentiem jāapzinās Valsts policijas vērtības, spēja pieņemt atbildīgus lēmumus un uzņemties atbildību, kā arī nodrošināt sekmīgu padoto darba vadīšanu, norādīja IeM.

Vadošo amatpersonu apstiprināšanas procesam ir jābūt caurspīdīgam, sabiedrībai un VP personālam saprotamam, kā arī jāveicina cīņu ar negodprātīgām amatpersonām un iespējamiem korupcijas riskiem.

Jau ziņots, ka Ģirģens nesen ticies ar Valsts policijas (VP) priekšnieku Intu Ķuzi un abi vienojušies par rīcības plānu policijas darba uzlabošanai, piemēram, paredzot biežākas darbinieku rotācijas, tiešo vadītāju atbildības jomas palielināšanu, izmeklētāju atalgojuma pārskatīšanu un citus pasākumus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu