Lesbas salā vienas pēcpusdienas laikā ieradušies simtiem migrantu (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Migranti. Ilustratīvs attēls
Migranti. Ilustratīvs attēls Foto: EPA/Scanpix

Simtiem nelegālo imigrantu piepūšamajās gumijas laivās ceturtdienas pēcpusdienā ieradušies Grieķijai piederošajā Lesbas salā, Egejas jūrā, piektdien paziņojušas Grieķijas varasiestādes un aktīvisti.

Grieķijas krasta apsardze ziņo, ka ceturtdien aptuveni stundas laikā Lesbas salu sasniegušas 13 gumijas laivas, kurās atradās 546 cilvēki. Vēl 32 cilvēki tika izglābti no citas laivas un nogādāti salā.

Savukārt divos atsevišķos incidentos jūrā netālu no Kosas salas un Aleksandrupoles uzņemtu 65 nelegālie imigranti.

Simtiem nelegālo imigrantu katru nedēļu mēģina no Turcijas nokļūt Grieķijā, neskatoties uz Eiropas Savienības (ES) vienošanos ar Turciju par migrantu plūsmas ierobežošanu.

Ceturtdien Grieķijas teritoriju sasniegušais nelegālo imigrantu skaits ir lielākais kopš 2016.gada, kad ES un Turcijas vienošanās stājās spēkā, tviterī norādīja mediķu labdarības organizācija "Ārsti bez robežām" ("Medecins sans Frontieres", MSF).

ES un Turcijas vienošanās ir novedusi pie milzīga migrantu sastrēguma Egejas jūras salās, kur migranti izmitināti pārpildītās nometnēs, kurās nereti valda skarbi apstākļi. No salām uz Grieķijas kontinentālo daļu tiek pārvesti tikai gados veci cilvēki, bērni un nopietni slimi cilvēki.

Saskaņā ar oficiālajiem datiem Lesbā nelegālo imigrantu nometnē, kas paredzēta 3000 cilvēku, pašlaik izmitināti vairāk nekā 10 000 cilvēku. Arī Kosas, Hijas, Leras un Samas salās nelegālo imigrantu nometnes ir pārpildītas.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu