Avārijā iesaistītā un vēlāk atlaistā prokurore Bebre-Kondrāte kļuvusi par Skrīveru aprūpes centra vadītāju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Uzraksts "Notiek tiesas sēde"; ilustratīvs foto.
Uzraksts "Notiek tiesas sēde"; ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

Bijusī prokurore Diāna Bebre-Kondrāte, kura izraisījusi avāriju, atteikusies no alkohola koncentrācijas pārbaudes un vēlāk atlaista no prokuratūras, šovasar kļuvusi par Skrīveru novada pašvaldības sociālā aprūpes centra "Ziedugravas" direktori.

Bebre-Kondrāte joprojām nav apmierināta ar savu atlaišanu, un pašlaik viņa prasība par atjaunošanu prokurores amatā atrodas Augstākajā tiesā, jo abas iepriekšējās instances viņas prasību noraidījušas. Tiesas preses sekretāre Baiba Kataja aģentūrai LETA apliecināja, ka lieta ir saņemta, taču vēl nav bijusi rīcības sēde, kurā tiek lemts, vai lieta nododama izskatīšanai kasācijas kārtībā.

Bebre-Kondrāte pieņemta darbā par juriskonsulti Skrīveru novada pašvaldībā, bet šovasar ar domes lēmumu iecelta par "Ziedugravu" direktori. Pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Keita Lūse aģentūrai LETA apgalvoja, ka bijusī prokurore piedalījusies konkursā uz amatu, un tajā kopumā saņemti deviņu pretendentu pieteikumi, bet uz pārrunām aicināti trīs cilvēki.

Pēc Lūses paustā, Bebrei-Kondrātei ir amatam atbilstošas prasmes un izglītība. Pašvaldības izsludinātā konkursa nolikums liecina, ka amata pretendentiem tika izvirzītas tikai trīs prasības - otrā līmeņa profesionālā augstākā vai akadēmiskā augstākā izglītība, darba pieredze vadošā amatā ne mazāk kā trīs gadi, kā arī vismaz "B" kategorijas autovadītāja apliecība.

Domē jaunā aprūpes centra vadītāja uz trešdaļu slodzes turpina pildīt arī juriskonsultes pienākumus, un tam normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ir izsniegta atļauja amatu savienošanai.

Sociālās aprūpes centra "Ziedugravas" direktores amatalga ir 1059 eiro. Bebres-Kondrātes amatpersonas deklarācija liecina, ka 2018.gadā viņa no pašvaldības atalgojumā saņēmusi 7109 eiro, tāpat viņai maksāti uzturlīdzekļi, pabalsts, kā arī bijuši citi ienākumi, arī laimests no "Latvijas Loto" 32 eiro apmērā. Viņas parādsaistības sasniegušas 28 120 eiro.

Jau vēstīts, ka Aizkraukles prokurore 2015.gada pavasarī bija iesaistīta autoavārijā, atteicās no alkohola testa, kas tiek pielīdzināts braukšanai dzērumā, un turklāt uzvedās rupji. Prokurores auto braucis pa pretējo joslu un ietriecies stāvošā mašīnā.

Pēc cietušo stāstītā, automašīnā bijis arī Valsts policijas darbinieks Andris Kondrāts. Abi uzvedušies rupji, draudējuši sasistā auto vadītājai un viņas nepilngadīgajai meitai, gaisā bijis jūtams alkohola smārds.

Prokuroru atestācijas komisija kolēģei piemēroja bargāko sodu - atlaišanu, tomēr lietā iestājās noilgums un Bebre-Kondrāte atgriezās prokurores amatā. Pēc tam ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers izdeva pavēli par viņas atlaišanu, jo likums prokuroriem prasa nevainojamu reputāciju, taču Bebre-Kondrāte atlaišanu apstrīdējusi tiesā un prasa segt mantiskos zaudējumus.

Bebrei-Kondrātei izdevies izvairīties, ka viņai nelabvēlīgais prokuratūras lēmums stājas spēkā, jo viņa pusgadu paņēma slimības lapu, tad devās dekrēta un bērna kopšanas atvaļinājumā. Disciplinārsodu var piemērot divu gadu laikā.

Bebre-Kondrāte nesaņēma arī administratīvo sodu, lai gan par atteikšanos no alkohola testa draud arests līdz 15 diennaktīm, 1400 eiro naudas sods un tiek atņemtas autovadītāja tiesības uz četriem gadiem.

Paralēli Bebre-Kondrāte pieteikusies kārtot zvērināta advokāta eksāmenu, tomēr sliktās reputācijas dēļ tam nav pielaista.

Vēlāk Bebre-Kondrāte pieņemta darbā par juriskonsulti Skrīveru novada pašvaldībā, noskaidroja aģentūra LETA.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu