Pētījums: Vecāku un skolēnu prioritāšu sarakstā nozīmīgu lomu ieņem mācības un sekmes skolā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Skola. Ilustratīvs attēls.
Skola. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Sākoties jaunajam mācību gadam, vairumam vecāku un skolēnu prioritāšu sarakstā nozīmīgu lomu ieņem mācības un sekmes skolā, atklājies izglītības uzņēmuma "Lielvārds" veiktajā aptaujā.

Kā aģentūru LETA informēja aptaujas veicēji, 85% respondentu uzskata, ka ar zināmu darbu un pūlēm cilvēka talanti un prasmes ir ietekmējams un maināms faktors, nevis kādam piemītoša vai nepiemītoša īpašība.

Tāpat pētījuma dati rāda, ka viedoklim, ka jebkurš skolēns savas prasmes un talantus var attīstīt vienlīdz labi, piekrīt 84% respondentu, kuriem ir bērni, un 86% respondentu, kuriem bērnu nav. Visvairāk par to, ka visu dzīvei nepieciešamo iespējams apgūt, pārliecināti vecāki, kuru bērni ir vecumā līdz sešiem gadiem, savukārt, bērniem augot, vecāki arvien vairāk uzskata, ka talanti un prasmes ir dzīves laikā nemaināms aspekts.

Pretējās domās, proti, ka skolēnu prātu būtiski ietekmēt nevar - ir trešdaļa jeb 32% aptaujāto. Tā lielākoties domā cilvēki, kuriem pašiem nav bērnu. Savukārt 38% vidusskolēnu vecāku ir pavisam atmetuši cerības, ka viņu atvases savas prasmes un talantus varētu būtiski ietekmēt.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu