Salvīni noliedz iespēju veidot koalīciju ar Berluskoni partiju (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Itālijas iekšlietu ministrs Mateo Salvīni piektdien noliedza iespēju, ka viņa vadītā labējā partija "Līga" varētu nākotnē izveidot koalīciju ar ekspremjera Silvio Berluskoni centriski labējo partiju "Forza Italia" ("Uz priekšu, Itālija").

Salvīni un pret imigrāciju noskaņotā partija "Līga" ir ļoti populāri sabiedriskās domas aptaujās, tomēr šī partija vairs nebūs jaunajā valdībā, kuru mēģina izveidot pretestablišmenta Pieczvaigžņu kustība (M5S) un centriski kreisā Demokrātiskā partija (PD).

""Forza Italia" draugiem, kuri saka, ka 'mēs nedrīkstam veidot aliansi ar "Līgu"', es saku, ka (..) mums nevienu nevajag," Salvīni paziņoja mītiņā Konselves pilsētā pie Padujas Itālijas ziemeļos.

Salvīni šomēnes izraisīja valdības krīzi, pārtraucot koalīciju ar M5S. Tas notika pēc sabiedriskās domas aptaujām, kuras parādīja, ka "Līga", "Forza Italia" un galēji labējā partija "Fratelli d'Italia" ("Itālijas brāļi") vēlēšanās kopā var iegūt pietiekami daudz balsu, lai izveidotu vairākuma valdību.

Saskaņā ar šo aptauju rezultātiem "Līga" iegūtu 36% balsu, "Forza Italia" – 7%, un "Fratelli d'Italia" – 7% balsu.

Salvīni ar koalīcijas izbeigšanu centās panākt pirmstermiņa vēlēšanas, bet viņa nodomu izjauca M5S un PD alianse, kas izgāza viņa ierosināto neuzticības balsojumu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu