Zelenskis ieceļ lietuvieti Abromaviču par aizsardzības rūpniecības koncerna ģenerāldirektoru (6)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis iecēlis bijušo ekonomiskās attīstības un tirdzniecības ministru, lietuvieti Aivaru Abromaviču par valsts aizsardzības rūpniecības koncerna "Ukroboronprom" ģenerāldirektoru, liecina informācija prezidenta interneta vietnē.

Abromavičs, kas šobrīd ir 43 gadus vecs, Ukrainas ekonomikas ministra amatā sāka strādāt 2014.gadā, bet 2016.gada februārī atkāpās, norādot, ka interešu grupējumi bloķē viņa reformas.

Jūnijā Zelenskis iecēla viņu par "Ukroboronprom" uzraudzības padomes locekli. Tobrīd pats Abromavičs izteicās, ka grib būtiski pārkārtot aizsardzības rūpniecības koncernu, cenšoties iegrožot korupciju šai nozarē un visupirms veicot finanšu auditu, kas, viņa vārdiem runājot, jau vairākus gadus tīši bremzēts.

Vienlaikus viņš solīja veikt būtiskas pārmaiņas personāla politikā un palīdzēt tiesībsargājošajām iestādēm izmeklēt iespējamos pagātnes noziegumus uzņēmumā.

Pirms Ukrainas prezidenta vēlēšanām koncernam "Ukroboronprom", kurā nodarbināti aptuveni 80 000 cilvēki, tika pievērsta plaša sabiedrības uzmanība saistībā ar žurnālistu veikto izmeklēšanu par augsta līmeņa korupciju aizsardzības nozarē.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu