Maskavā neierasti mierīgi noritējis gājiens pret politiskajām represijām (22)

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Šodien Maskavā vairāki tūkstoši cilvēku piedalījās varasiestāžu nesankcionētā protesta gājienā pret politiskajām represijām, kas vērstas pret opozīcijas kandidātiem Maskavas domes vēlēšanās un viņu atbalstītājiem. Gājienā pa Maskavas bulvāriem devušies 3 līdz 6 tūkstoši dalībnieku. Portāls Meduza vēsta, ka ļaužu kolonnas sākumā tās beigu daļa nebija saskatāma.

Opozīcijas atbalstītāji nosodīja politiskās represijas pret opozīciju pirms 8.septembrī gaidāmajām galvaspilsētas domes vēlēšanām, kurās reģistrācija tika atteikta veselai virknei neatkarīgo kandidātu, un iestājas par vārda brīvību.

Maskavas prokuratūra brīdinājusi protesta rīkotāju, opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieci Ļubovu Soboļu, ka "nesankcionētās akcijas rīkotājiem un dalībniekiem draud administratīvā atbildība".

Kopš piektdienas vakara gar paredzēto gājiena maršrutu izvietoti ūdens lielgabali.

Aicinot cilvēkus piedalīties gājienā, Alekseja Navaļnija „Korupcijas Apkarošanas fonda” juriste Ļubova Soboļa norādīja, ka no apcietinājuma joprojām nav atbrīvoti iepriekšējo Maskavas protesta akciju dalībnieki, kas aizturēti lietā par tā dēvētajām masu nekārtībām.

"Demokrātiskās opozīcijas līderus apcietina uz gariem termiņiem, lai viņi nevarētu turpināt kampaņu par tiesībām piedalīties 8.septembra vēlēšanās, aģitēt pret partiju "Vienotā Krievija", tikties ar vēlētājiem, panākt, lai tiktu ņemtas vērā maskaviešu intereses un risinātas pilsētas problēmas," viņa uzsvērusi.

Radio stacijas "Echo Moskvi" korespondente Tatjana Felgengauere sociālajā tīklā "Twitter" raksta, ka bez protesta akcijas dalībniekiem Maskavas centrā atradās arī acīmredzami speciāli sagatavoti provokatori, kas neatbild uz jautājumiem.

Formās tērpti policijas darbinieki sākotnēji nebija manāmi, taču vēlāk Puškina laukumā tomēr ieradās Krievijas Nacionālās gvardes kaujinieki. Tomēr plašas sadursmes vai aizturēšanas nav notikušas. Interneta projekts "Baza" vēsta, ka policistiem šoreiz dots rīkojums būt maksimāli pieklājīgiem un iejaukties tikai "acīmredzamu likumpārkāpumu gadījumā".

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu