"Ferrari" piloti ātrākie kvalifikācijā un izcīna pirmās divas starta vietas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Šarls Leklērs ("Ferrari")
Šarls Leklērs ("Ferrari") Foto: AFP/SCANPIX

Pirmās formulas (F-1) komandas "Ferrari" braucēji Sebastjans Fetels un Šarls Leklērs sestdien, turpinot būt ātrākie trasē, izcīnīja uzvaru sezonas 13.posma - Beļģijas "Grand Prix" - kvalifikācijā, iegūstot pirmās divas starta vietas.

"Ferrari" piloti bija ātrākie arī piektdienas treniņu braucienos, bet tāds pats sniegums izdevās arī trešajā treniņa sesijā, kā arī kvalifikācijā.

Sarkano bolīdu pilotu darbu gan atviegloja Lūisa Hamiltona neveiksme trešā treniņbrauciena pēdējā aplī, kad viņš ietriecās apmalē, tomēr "Mercedes" komandas mehāniķi pirms kvalifikācijas spēja savest kārtībā pieckārtējā pasaules čempiona auto.

Trešajā treniņu sesijā ātrākais ar laiku viena minūte un 44,206 sekundes bija Leklērs, bet Fetels viņam zaudēja 45 sekundes simtdaļas.

Savukārt kvalifikācijā spriedze nedaudz pieauga, jo "Mercedes" īsā laikā uz strīpas atgrieza Hamiltona auto, kurš gan nespēja pakāpties augstāk par trešo vietu.

Ātrākais trasē bija Leklērs, kurš finišēja ar laiku viena minūte un 42,519 sekundes, par sekundi uzlabojot savu pirmo rezultātu kvalifikācijas sākumā. Talantīgajam Monako pilotam šis bija trešais "pole position" karjerā.

Fetels savam komandas biedram zaudēja 0,748 sekundes, ieņemot otro vietu, bet vien 15 sekundes simtdaļas lēnāks bija Hamiltons.

Otrajā starta rindā blakus Hamiltonas stāvēs viņa pārinieks Valteri Botass, bet trešajā rindā stāsies Makss Verstapens ("Red Bull"), kurš palika piektais, bet sesto pozīciju ieņems Daniels Rikjardo ("Renault").

Beļģijas Lielās balvas izcīņa tiks aizvadīta svētdien.

Hamiltons šīs sezonas 12 posmos iekrājis 250 punktus, kamēr Botasam ir 188 punkti. Trešais ar 181 punktiem ir Verstapens, Fetels ieguvis 156 punkti, bet pirmo piecinieku ar 132 punktiem noslēdz Leklērs.

Kāds no "Mercedes" komandas pilotiem šosezon uzvarējis desmit no 12 posmiem, bet pārējos divos etapos panākumi bijuši Verstapenam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu