Pasaules otrā rakete Bārtija zaudē "US Open" astotdaļfinālā

CopyDraugiem X Whatsapp
Ešlija Bārtija
Ešlija Bārtija Foto: AFP/SCANPIX

Ķīnas tenisiste Cjana Vana svētdien Ņujorkā sasniedza savu karjerā pirmo "Grand Slam" turnīru ceturtdaļfinālu, uzveicot pasaules otro raketi Ešliju Bārtiju no Austrālijas.

Vana, kura WTA rangā ieņem 18.vietu, astotdaļfinālā ar 6-2, 6-4 uzvarēja Bārtiju.

Šī gada "French Open" uzvarētāja Bārtija šajā mačā pieļāva 39 nepiespiestās kļūdas, kamēr Vanai tādas bija 14.

"Ļoti koncentrējos un centos sist agresīvi. Tas ir mana trenera mājas darbs," pauda ķīniete.

Vanai ceturtdaļfinālā būs jātiekas ar seškārtējo "US Open" čempioni, planētas astoto raketi Serēnu Viljamsu, kura astotdaļfinālā ar 6-3, 6-4 pārspēja horvātieti Petru Martiču, kura reitingā atrodama 22.vietā.

Viljamsa gan parūpējās par nelielu izbīli saviem līdzjutējiem, jo vienā no mača epizodēm pagrieza potīti. Pēc pēdas noteipošanas viņa atgriezās kortā un svinēja drošu uzvaru.

Tikmēr trešajā "Grand Slam" turnīrā pēc kārtas ceturtdaļfinālu sasniegusi Lielbritānijas tenisiste Johanna Konta, ranga 16.numuram trešajā kārtā ar 6-7 (1:7), 6-3, 7-5 pārspējot planētas trešo raketi Karolīnu Plīškovu no Čehijas.

Viņai ceturtdaļfinālā stāsies pretī amerikāniete Medisona Kīza vai ukrainiete Jeļina Svitoļina, kuras rangā ir attiecīgi devītajā un piektajās vietā.

Pēdējais sezonas "Grand Slam" turnīrs noslēgsies pēc nedēļas.

Tenisisti "US Open", kas norisinās uz cietā seguma, cīnās par 57,24 miljonu dolāru (nepilnu 52 miljonu eiro) lielu balvu fondu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu