Cibuļskim un Ķēniņam rezultatīvas piespēles Čempionu līgas spēlēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: mountfieldhk.cz

Latvijas izlases hokejisti Oskars Cibuļskis un Ronalds Ķēniņš svētdien izcēlās ar rezultatīvām piespēlēm Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas otrās kārtas spēlēs, viņu pārstāvētajām komandām izcīnot uzvaras.

Aizsarga Cibuļska un uzbrucēja Māra Bičevska pārstāvētā Čehijas komanda Hradeckrālovas "Mountfield" H apakšgrupā viesos ar rezultātu 3:2 (0:0, 2:1, 1:1) pārspēja spēcīgo Zviedrijas vienību Gēteborgas "Frolunda Indians".

Cibuļskis ar rezultatīvu piespēli izcēlās trešā perioda septītajā minūtē, palīdzēdams komandas biedram gūt vārtus, kas vēlāk izrādījās uzvaru nesošie. Viņš šajā mačā bija komandas līderis nospēlētājās minūtēs (21:52) un lietderības koeficientā (+3), kā arī vienu reizi meta pa vārtiem un bloķēja divus metienus.

Tikmēr Bičevskis 14 minūtēs un 44 sekundēs uzvarēja četros iemetienos (40%), bloķēja vienu metienu un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

H apakšgrupā pēc divām spēlēm līdere ar pieciem punktiem ir Lielbritānijas vienība Kārdifas "Devils", pa trim punktiem ir Austrijas vienībai Grācas "99ers" un Hradeckrālovas "Mountfield", bet Gēteborgas "Frolunda Indians" negaidīti ir bešā.

Savukārt Ķēniņa pārstāvētā Šveices komanda "Lausanne" D apakšgrupas mačā viesos ar 5:4 (1:0, 0:3, 3:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā lika ciest zaudējumu Somijas klubam Lahti "Pelicans".

Ķēniņš ar rezultatīvu piespēli atzīmējās nepilnas sešas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad palīdzēja panākt neizšķirtu 4:4. Latviešu uzbrucējs uz ledus pavadīja 20 minūtes un 40 sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, tika pie divām soda minūtēm un neitrāla lietderības koeficienta.

Turpretī zaudējumu cieta Gunta Galviņa pārstāvētā Čehijas čempione Tršinecas "Ocelārži", kas šajā pašā apakšgrupā viesos ar 0:2 (0:0, 0:1, 0:1) atzina Baltkrievijas kluba Minskas "Junostj" pārākumu.

Galviņš laukumā bija 21 minūti un 43 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

D apakšgrupā pēc diviem mačiem vadībā ir "Junostj", tālāk ar četriem punktiem seko "Pelicans", trīs punktus guvusi "Lausanne", bet bez punktiem cīnās "Ocelārži".

Nākamnedēļ tiks aizvadītas jau nākamās divas spēles.

Grupu kārtā 32 klubi ir salozēti astoņās apakšgrupās, bet pēc tam 16 labākās vienības iekļūst "play-off" sacensībās. Pirmajās trijās izslēgšanas turnīra kārtās labākos nosaka divu maču summā, bet finālā tiek aizvadīta viena izšķirošā spēle.

Iepriekšējā sezonā par čempioni trešo reizi vēsturē tika kronēts Zviedrijas klubs Gēteborgas "Frolunda Indians", kas finālā ar 3:1 uzvarēja Vācijas vienību Minhenes "Red Bulls".

Turnīrā līdz šim nekad nav spēlējušas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu