Valsts amatpersonas Zinību dienā apmeklēs vairākas mācību iestādes (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas valsts prezidents Egils Levits
Latvijas valsts prezidents Egils Levits Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts prezidents Egils Levits šodien piedalīsies vairāku izglītības iestāžu Zinības dienas pasākumos, liecina amatpersonas darbakārtība.

Plkst.9 Levits apmeklēs Rīgas Valsts 2.ģimnāziju, savukārt plkst.10.30 viņš viesosies Rīgas 88.vidusskolā.

Pēc tam Levits piedalīsies Strazdumuižas internātvidusskolas-attīstības centra vājredzīgiem un neredzīgiem bērniem organizētā Zinību dienas pasākumā plkst.12.

Kā ziņots, šodien sākas jaunais 2019./2020.mācību gads. Skolas solos šogad sēdīsies aptuveni 215 000 skolēnu.

Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR) šodien, Zinību dienā, apmeklēs trīs skolas, informēja Rīgas domē.

Plkst.9 Burovs apmeklēs Zinību dienas svinīgo pasākumu Rīgas 13. vidusskolā. Pēc tam plkst.10 Rīgas domes vadītājs iezvanīs jauno mācību gadu Rīgas Teikas vidusskolā.

Savukārt plkst.11 Burovs piedalīsies Zinību dienas pasākumā Rīgas 64.vidusskolā. Šajā pasākumā 12.klašu audzēkņi kopā ar 1.klases skolēniem svinīgā gājienā dosies uz sākumskolas ēku Burtnieku ielā 34.

Tikmēr izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) dosies sveikt skolēnus uz Rīgas Katoļu ģimnāziju, informēja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Komunikācijas nodaļā.

Skolas svinīgais pasākums paredzēts plkst.9, savukārt, ministre pirmajā skolas dienā sveikt skolēnus ar jauno mācību gadu ieradīsies plkst.10.

Tikmēr IZM valsts sekretāra vietnieks, Sporta departamenta direktors Edgars Severs plkst.9 piedalīsies Zinību dienas pasākumā Murjāņu sporta ģimnāzijā, bet ministrijas valsts sekretāre Līga Lejiņa piedalīsies Zinību dienā Ādažu vidusskolā un arī Ādažu sākumskolas atklāšanā.

Kā informēja labklājības ministres Ramonas Petravičas (KPV LV) padomniece, jauno mācību gadu sākot, labklājības ministre dosies uz Auces vidusskolu, kurā viņa mācījās no 1. līdz 8.klasei, un sveiks tās skolēnus un skolotājus, vēlot sekmes, apņēmību un spēku lielu un mazu mērķu sasniegšanā.

Sākoties jaunajam mācību gadam, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) aicina vecākus pārrunāt ar bērniem drošu pārvietošanos ar elektriskajiem skrejriteņiem, informēja Iekšlietu ministrijā (IeM).

Ministrs to rosina saistībā ar elektrisko skrejriteņu izmantošanas popularitātes pieaugumu bērnu un jauniešu vidū.

Lai gan atbildīgajās iestādēs vēl top normatīvais regulējums elektrisko skrejriteņu izmantošanai, ministrs akcentē nepieciešamību lietot ķiveri, kā arī ievērot drošu braukšanas ātrumu un attālumu attiecībā pret citiem satiksmes dalībniekiem, piemēram, gājējiem.

"Sākoties jaunajam mācību gadam, var paredzēt vēl lielāku bērnu interesi pārvietoties ar elektriskajiem skrejriteņiem ielās. Svarīgi atcerēties, ka skrejriteni var pielīdzināt velosipēdam un tā lietotājam ir pienākumi pret citiem - ir jāciena gājēji un jāizvēlas visām pusēm drošs ātrums un braukšanas veids," norāda Ģirģens.

Ministrs vērš uzmanību, ka elektriskais skrejritenis, pirmkārt, ir transporta līdzeklis un neatbilstoša tā lietošana, pārvērtējot savas braukšanas prasmes un pārgalvīgi izvēloties ātrumu, "var radīt traumas pašam un citiem".

Ministrs arī visiem skolēniem un skolotājiem novēl veiksmīgu jauno mācību gadu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu