Pašmāju slavenības dalās ar novēlējumiem skolēniem un kadriem no savu bērnu skolas gada sākuma (1)

Elza Jēkabsone
, Izklaides ziņu žurnāliste
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: ekrānuzņēmumi

Gribot negribot ir noslēgušies trīs skaistie vasaras mēneši un pienākusi pirmā skolas diena - portāls TVNET ir ne tikai apkopojis Latvijā pazīstamu cilvēku kadrus no 2. septembra, bet arī aptaujājis vietējās slavenības, lai apkopotu viņu iedvesmas vārdus skolēniem un studentiem.

Aktieris un komiķis Jānis Jarāns: "Tie paši bargākie un prasīgākie skolotāji ir vislabākie un mīļākie - to saproti tikai ar gadiem un kad tiec iesviests lielajā dzīves virpulī.. Man tāda bija mākslas vēstures skolotāja - pedagogs Aija Nodieva Valsts Koservatorijā. Eksāmenus vai ieskaites ar pirmo reizi gandrīz neiespējami nolikt... toties, tagad ieejot jebkurā pasaules mākslas muzejā, tu uzreiz atpazīsti vecmeistaru mākslas darbus un vari nosaukt autoru un darba nosaukumu... prieks pašam un iespēja izcelties līdznācēju acīs!!! Kaut mums vairāk būtu tādu pedagogu un tad mēs dzīvotu kā gudri un izglītoti cilvēki gudrā un izglītotā valstī.... kā piemēram Singapūrā. Bet mēs dzīvojam Latvijā, kuru visi mīlam! Lai veicās!!!"

Motivācijas un emocionālā intelekta treneris, mācību centra "Cilvekam.lv" vadītājs Zuarguss Zarmass: “Ja jums dažkārt ir jautājums vai skola ir paredzēta reālajai dzīvei, tad no vienas puses noteikti nav, bet no otras puses tā ir lieliska, izcila vieta, kur iemācīties teju vissvarīgāko, kas ir šajā pasaulē - atbalstīt vienam otru. Gan atbalstīt skolotājus, kuri cenšas Tev palīdzēt, gan atbalstīt vienam otru, lai būtu emocionāli labi būt šajos mācību procesos. Saskaņā ar plašu pētījumu Anglijā, tad primārās trīs lietas, kas skolā ir vajadzīgas, lai skolēniem, studentiem būtu piepildīta dzīve (fulfilled life), karjera ir: 3. prioritāte - akadēmiskās sekmes; 2. prioritāte - attiecības; 1. svarīgākā prioritāte: emocionālais stāvoklis. Tad nu atbalstiet viens otru, veidojiet cik vien iespējams cilvēciskākas attiecības skolas sākumā un turpmākajā dzīvē. Lai lielisks, cilvēcīgs mācību gads!”

Dziedātāja Māra Katarska: “Novēlu visiem skolēniem jaunajā mācību gadā būt motivētiem un jau laicīgi pierakstit sev savus mērķus, kurus vēlamies sasniegt. Katra diena mums dod iespēju paiet soli tuvāk saviem sapņiem, tāpēc novēlu izvēlēties glāzi vienmēr redzēt puspilnu nevis pustukšu. Lai izdodas!”

Mūziķis Oskars Millers: "Novēlu visiem jaunajiem skolēniem un studentiem nepazaudēt vasarā uzkrāto dzīves prieku, jo ar tādu ir jāiet arī mācībās un dzīvē, lai katra diena skolā/studijās ir pozitīva un tad viss nāks daudz vieglāk, jo stresojot mēs sevi tikai lieki apgrūtinam. Tapēc lai pozitīvs jaunais mācību gads."

Radio balss Sanda Dejus: "Es jauniešiem novēlu tvert iespējas un realizēt savu enerģiju ārpuskolas aktivitātēs - pulciņos, brīvprātīgajā darbā, mūzikas un makslas skolā, sportā... Tas viss dos milzīgas priekšrocības turpmākajā dzīvē. Jo skola māca vienādu standartu visiem, tās ir tikai pamatzināšanas. Ar pārējo mums ir jāapaug pašiem. Es nepazīstu nevienu pieaugušo, kas skumtu, ka bijis aktīvs ārpus skolas, bet pazīstu daudzus, kas nožēlo neizmantotās iespējas."

Dziedātāja Elizabete Gaile: “Mācoties un studējot, esmu sapratusi, ka, saglabājot vēsu prātu un lietas uztverot viegli, izdodas sasniegt labākos rezultātus! Protams, būs nepieciešama izturība un liela motivācija!”

Grupas "Singapūras satīns" dalībnieks un podkāsta "Pēdējā pilīte" vadītājs Jānis Krīvēns: “Es zinu, ka skolas gadi ir vieni no visgrūtākajiem gadiem augoša cilvēka mūžā, bet ir arī gaišā puse - skolā tu sev raksturā ieliec pamatus par to, kāds būsi tālākajā dzīvē, tāpēc es novēlu atrast savu iekšējo "es" un pārliecību, lai šis gads būtu tāds, kādu tu pats to vēlies. Tu pievilksi tādu enerģiju, kādu dosi ārā. Es novēlu būt drosmīgam, gudram un stipram, lai pie sevis pievilktu tieši tādus pašus cilvēkus un skaidri dotu signālus visiem "bullijiem" par distances ievērošanu. Skola būs tāda, kādu pats to veidosi - līdzīgi kā dzīve. Lai izdevies mācību gads un neļauj nevienam sev kāpt uz galvas!”

Dziedātāja Patrisha: "Mūsdienās skolu sistēma ir ļoti īpatnēja un gribas teikt, ka arī nepiemērota mūsdienu jauniešiem, bet vēlu izturību gan jauniešiem gan pedagogiem! Skolas izglītību noteikti vajag, bet neiesaku arī pārspilēti pie tā pieķerties, jo skola ABSOLŪTI nav galvenā lieta dzivē. Vajag visās nodarbēs rast balansu, prioritātēs paturēt cilvēkus, nevis iestādes."

Mūziķis un dzejnieks Guntars Račs: “Katram skolēnam novēlu atrast "savu lietu", par kuru celties un krist. Vai tā būtu dziedāšana korī vai dalība fizikas olimpiādēs, bet varbūt sporta stundās gūtie panākumi un daiļlasīšana. Novēlu atrast pašiem sevi un nesekot līdzi baram. Baram parasti nav cita mērķa, kā tikai būt baram.”

Rakstniece un zobārste Karīna Račko: “Visiem, kuri nupat uzsākuši jauno mācību gadu, novēlu skaidri apzināties savus mērķus un ceļu uz to sasniegšanu, jo tikai tad zināšanu apguve būs jēgpilna, interesanta un sagādās gandarījumu. Novēlu nebaidīties no kļūdām, bet izmantot tās kā pakāpienus, lai paceltos augstāk, būt neatlaidīgiem un ticēt saviem spēkiem – kad liekas, ka jau sasniegta augstākā savu spēju robeža, vienmēr izrādās, ka iespējams izdarīt vēl vairāk! Lai skaistas uzvaras un jauni apvāršņi!”

Dziedātājs Lauris Valters: “Skolēniem, studentiem, pedagogiem un arī vecākiem jaunajā mācību gadā novēlu izturību, pacietību, pozitīvismu un iejūtību vienam pret otru, lai viss izdotos!”

Kā jau katru gadu, esam apkopojuši arī slavenību publiskotos kadrus pirmajā skolas dienā.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤️?❤️ Manas mīlestības! #firstdayofschool #love #family #together #siblings

A post shared by Kristine Kruze (@kruzekristine) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mana mazā/lielā pirmklasniece ? #day1 #1stgrade #newbeginning #september #backtoschool

A post shared by Ansis Klintsons (@ansisklintsons) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

my first zen-tember

A post shared by ? (@agnijagrigule) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skolas laiks?

A post shared by elitapatmalniece (@elitapatmalniece) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Novēlu visiem zināšanām bagātu, daudzveidīgu un krāšņu 2019. / 2020. mācību gadu!

A post shared by Valsts prezidents (@valsts_prezidents) on

Uz augšu