Norvēģijā tapusi, iespējams, smukākā publiskā tualete pasaulē (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/harch

Skandināvija ir pazīstama ar tās elpu aizraujošajiem dabas skatiem, atturīgo eleganci un askētismu gan dizainā, gan arhitektūrā. Izteiktākie minimālisma arhitektūras paraugdemonstrējumi ir vērojami tieši Norvēģijā, kur ik gadu vietējie arhitekti pārsteidz ar fenomenālām celtnēm. Nu šajā kalnainajā valstī ir tapusi tualete, kas izceļas ar neparastu arhitektūru. 

Iespējams, smukākā publiskā tualete pasaulē atrodas Helgelandskaistenas šosejas malā, Gildeskalas apgabalā - aiz Ziemeļu polārā loka. Šī ir viena no Skandināvijas gleznainākajām šosejām, kas stiepjas 433 kilometru garumā, un ik gadu pa to brauc tūkstošiem tūristu un vietējo ceļotāju. Ne velti Norvēģijas varasiestādes bija lēmušas par labu jaunas un elegantas mazmājiņas celtniecībai.   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PRC Magazine (@prcmagazine) on

Neparasto tualeti ir projektējis vietējais arhitektu birojs "Haugen Zohar Architects" - šis projekts tapis šosejas atjaunošanas ietvaros. Par ainavisko šoseju dēvētais maršruts pērn piedzīvojis iespaidīgu renovāciju 1,5 miljonu eiro vērtībā, un viens no projektiem bija mākslas darbam līdzīgas tualetes izveide. Tāpat šosejas malā ir atjaunots memoriāls, bet pie tualetes uzstādīta terase ar piknika vietu, kurā soli ir veidoti no kalnos sastopama marmora. Savukārt pie pašas jūras ir izbūvēts amfiteātris. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HAUGEN ZOHAR ARCHITECTS (@hzarch) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hanne Høyås (@hannehoyas) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marte Hofsøy Tørstad (@marteht) on

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu