Aizvadīts šīs sezonas maģiskākais drifta posms Raganas katlā

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Drifts Raganas katlā
Drifts Raganas katlā Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 31. augustā, Biķernieku trasē norisinājās Ziemeļeiropas (NEZ) drifta čempionāta trešais un noslēdzošais posms. Bīstamajā “Raganas katla” konfigurācijā uzvaru izcīnīja igaunis Mihkels Normans Tultss, finālā pārspējot tautieti Andri Raudvu, labākais latvietis Bērziņš ierindojās trešajā vietā.

Uz starta NEZ finālā, kas vienlaicīgi bija arī Latvijas un Igaunijas drifta čempionātu ceturtais posms, izgāja 36 dalībnieki no sešām valstīm. Viskuplāk pārstāvēta bija Igaunija ar 16 pilotiem, no Latvijas cīņā devās deviņi braucēji, bet pārējie dalībnieki bija sportisti no Lietuvas, Norvēģijas, Somijas un Zviedrijas.

Kvalifikācijā pārsteidzošu uzvaru izcīnīja lietuvietis Donats Macpreikšs, aiz sevis atstājot somu Lauri Heinonenu un vēl vienu lietuvieti Kestuti Kelpšu. No latviešu pilotiem labākos rezultātus uzrādīja Ingus Jēkabsons un Edmunds Bērziņš, ar vienādu punktu skaitu ierindojoties sestajā un septītajā pozīcijā.

Diviem no latviešu favorītiem – Ērikam Ulasam un Ivo Cīrulim – sacensības tehnisku defektu dēļ beidzās priekšlaicīgi. Ulass TOP 32 cīņā pret Rinaldu Rižovu pēc pirmā brauciena vairs nespēja iedarbināt savu automašīnu, tikmēr Cīrulis, kurš TOP 32 kārtā degvielas sistēmas problēmu dēļ vien caur adatas aci iespraucās TOP 16, nākamajā cīņā pret Edmundu Bērziņu piedzīvoja pusass defektu.

Foto: Publicitātes foto

Tā kā pirms tam jau zaudējumus bija piedzīvojuši Jānis Jurka, Ingus Jēkabsons un Kristians Burkovs, savukārt Rinalds Rižovs pēc trešās dienas avārijas no sacensībām izstājās, labāko astotniekā iekļuva tikai viens latviešu sportists – Edmunds Bērziņš. Viņš TOP 8 pieveica spēcīgo somu Heinonenu, tomēr pusfinālā bija spiests atzīt igauņa Mihkela Normana Tultsa pārākumu.

Foto: Publicitātes foto

Otrajā pusfinālā  akumulatora problēmu dēļ nespēja startēt NEZ čempionāta līderis Kevins Pesurs, līdz ar to automātiski finālā iekļuva viņa igauņu tautietis Andri Raudva. Tādējādi ar tehniskiem defektiem pilnā nedēļas nogalē skaistu pjedestāla finišu varēja svinēt Edmunds Bērziņš. Finālā Tultss parādīja, ka ne velti šobrīd ir Latvijas un Igaunijas čempionātu līderis, un pārliecinošā manierē pārspēja Raudvu.

Foto: Publicitātes foto

Paralēli PRO klasei sacensības aizvadīja arī Latvijas drifta kausa ProAM klase. Sezonas sestajā posmā uz starta izgāja 26 sportisti no visām trim Baltijas valstīm. Kvalifikācijā augstākais rezultāts Rolandam Bērziņam, kurš ar stabilu sniegumu visas dienas garumā spēja aizcīnīties līdz TOP 4. Tur viņam pretī stājās 14 gadus vecais Nikolass Bertāns, ar kuru tika aizvadīta bezkompromisa cīņa. Lai arī abi piloti cīnoties izbrauca ārpus trases, lielāku kļūdu pieļāva Bertāns, attiecīgi finālā tiekot Bērziņam.

Foto: Publicitātes foto

Otrs finālists Raivis Alkšārs tajā iekļuva caur pārbraucienu pret igauni Saimonu Kostu. Finālā gan Alkšārs kļūdas nepieļāva un spēja uzvarēt Bērziņu. Trešo vietu ļoti pārliecinošā manierē izcīnīja Bertāns, neatstājot igaunim nekādas cerības.

Foto: Publicitātes foto

Lielais Latvijas, Igaunijas un Baltijas drifta sezonas fināls norisināsies pēc mēneša, 5. oktobrī, Biķernieku trasē. Uz starta redzēsim visas trīs klases – PRO, ProAM un Street – līdz ar to sagaidāms ļoti kupls dalībnieku skaits un aizraujošas kopvērtējuma pozīciju cīņas.

Foto: Publicitātes foto

Organizatori izsaka lielu paldies visiem skatītājiem un sportistiem. Raganas katls ir fantastiska vieta, kurā driftu un šāda līmeņa sacensības piedzīvojam tikai vienreiz gadā. Tā ir maģiska vieta, kur visa pasākuma kopsakarības katrs no jums izveido kopā, tas ir kā liels pikniks ar draugiem, drifteriem, paziņām, kur papildus fantastiskai atmosfērai mēs baudām arī kvalitatīvas drifta sacensības. Uz tikšanos 2020.gada sezonā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu