Pirmā skolas diena aizvadīta mierīgi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Jaunā mācību gada pirmā diena aizvadīta bez būtiskiem sabiedriskās kārtības normu pārkāpumiem, tomēr noformēti vairāki administratīvā pārkāpuma protokoli nepilngadīgajiem saistībā ar alkohola lietošanu, šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" pastāstīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Viņš uzsvēra, ka mācību gada sākumā policija jau tradicionāli strādā pastiprināti gan skolu apkārtnē, gan uz ceļiem. Kopumā šogad mācību gads esot sācies mierīgi - būtiski pārkāpumi nav konstatēti ne jauniešu uzvedībā, ne ceļu satiksmē. Noticis viens negadījums, kurā iesaistīts gados jauns velosipēdists, taču viņš neesot guvis smagas traumas.

"Protams, valstī diemžēl ir arī vairāki protokoli, kas ir saistīti ar alkoholisko dzērienu lietošanu nepilngadīgajiem. Bet kopumā es varu teikt, ka ir ļoti droši un mierīgi pagājusi pirmā skolas diena, kā tam arī būtu jābūt," rezumēja Ķuzis.

Savukārt Rīgas pašvaldības policijas inspektors Deins Millers Latvijas Radio pavēstīja, ka no sabiedriskās kārtības viedokļa mācību gada sākums Rīgā aizvadīts mierīgi.

Pašvaldības policisti sešus nepilngadīgos aizturējuši par smēķēšanu, bet četrus - par alkohola lietošanu.

Millers pieļāva, ka mācību gads Rīgā iesākts mierīgi, iespējams, lietaino laika apstākļu dēļ - ja vēl dienas vidū, kad bija saulains, pilsētas centrā bijis daudz jauniešu, vēlāk līdz ar lietu viņi izklīduši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu