Piedalīties politiskās protesta akcijās gatavi 20% Krievijas iedzīvotāju (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

30% Krievijas iedzīvotāju uzskata, ka protesta akcijas ar politiskām prasībām Krievijā ir pilnībā iespējamas, un 20% respondentu pauž gatavību paši šādās akcijās piedalīties, noskaidrots Krievijas sabiedriskās domas pētniecības organizācijas “Levadas centrs” veiktajā iedzīvotāju aptaujā.

Tikmēr 34% respondentu pieļauj, ka varētu notikt protesta akcijas pret vispārējā dzīves līmeņa samazināšanos. Šādos protestos būtu gatavi piedalīties 27% aptaujāto, vēsta Krievijas medijs “Vedomosti”.

Divas trešdaļas aptaujāto norāda, ka ir dzirdējuši par Maskavā notiekošajām protesta akcijām, kurās tiek pieprasītas godīgas Maskavas domes vēlēšanas.

Pret šiem protestiem pozitīvi attiecas 25% respondentu, vēl 25% respondentu attieksme ir negatīva, bet 45% aptaujāto ir neitrāls viedoklis.

“Levadas centra” direktors uzsver, ka Krievijas valsts televīzijas kanāli šos protestus atspoguļoja izteikti negatīvā gaismā, tomēr tas nav spējis būtiski ietekmēt cilvēku viedokli.

“Lielākā daļa uzskata, ka šie protesti ir saistīti ar notiekošo valstī. Propaganda nenostrādāja, [mediju] versija par Rietumu sazvērestību ir izgāzusies,” norāda Gudkovs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu