Trampa atbalstītāji Bostonā sarīko "heteroseksuāļu praidu" (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/EPA/AFP/AP/Scanpix

Sestdien ASV prezidenta Donalda Trampa atbalstītāji un galēji labējie Bostonā, Masačūsetsas štatā, bija sarīkojuši "heteroseksuāļu praidu". Tiesa gan, protestētāji uz to ieradās kuplākā skaitā nekā paši "praida" dalībnieki, vēsta raidorganizācija CNN.

Gājiena dalībniekiem bija plakāti, kuros pausts atbalsts ASV militārajai sfērai un Trampam, piemēram, "Atbalsti mūsu karavīrus" un "Uzbūvējiet mūri, un noziedzība kritīsies". Kāds vīrietis valkāja āksta cepuri un dejoja, turot plakātu ar uzrakstu "Cik labi būt heteroseksuālam".

Foto: AFP/SCANPIX

Gājiena "ceremonijmeistars" bija britu galēji labējais politikas komentētājs Milo Jannopuloss, kurš savulaik bija portāla "Breitbart News" redaktors. Pats Jannopuloss ir homoseksuāls un precējies ar vīrieti.

Viens no pasākuma rīkotājiem Džons Hugo pasākuma laikā lūdza Trampa atbalstītājiem pacelt roku. To izdarīja vairums "praida" dalībnieku, novēroja "The Guardian" korespondente Bostonā.

Pasākuma rīkotāji apgalvo, ka pasākuma mērķis esot "pievērst uzmanību problēmām, kas ietekmē heteroseksuāļus". 

Taču pasākuma pretinieki norāda, ka, atšķirībā no LGBT kopienas pārstāvjiem, heteroseksuāļiem nav jāsastopas ar viņu tiesību ierobežošanu seksuālās orientācijas dēļ. 

Pasākumā uzstājās runātāji, kuri pietuvināti galēji labējām organizācijām, piemēram, aicinājumos uz vardarbību apsūdzētajai "Proud Boys", vēsta "The Guardian".

Galēji labējo gājiens tika kritizēts kā homofobisks, un pret to protestēt ieradās apmēram 1000 cilvēku - vairāk nekā paša "heteroseksuāļu praida" dalībnieku, kuru bija ap 200. Pasākums tika aizvadīts stingrā policijas uzraudzībā.

Protestētāji bija ieradušies ar plakātiem, uz kuriem bija lasāmi LGBT kopienai draudzīgi saukļi.

Taču pasākuma laikā izcēlās fiziskas saķeršanās. Kopumā tika aizturēti 36 cilvēki, vairums no tiem - protestētāji pret "heteroseksuāļu praidu".

Četri policisti guva savainojumus.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu