Latvijā darbu sācis jauns finanšu tehnoloģiju uzņēmums

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijā darbu sācis finanšu tehnoloģiju jeb "Fintech" uzņēmums "SME Finance", aģentūru LETA informēja kompānijas izpilddirektors Dainis Vaičikons (Dainius Vaičikonis).

Viņš norādīja, ka uzņēmuma pamatdarbības virziens ir individuālu faktoringa (apgrozāmo līdzekļu kreditēšana, apmaksājot klientu rēķinus) risinājumu nodrošināšana maziem un vidējiem uzņēmumiem, šajā segmentā šogad plānojot palielināt aizdevumu portfeli līdz 50 miljoniem eiro. Tāpat uzņēmums līdz šā gada beigām plāno nodrošināt piecu miljonu eiro aizdevumus Latvijas uzņēmumiem, kā arī sākt darbību Igaunijas tirgū.

Tāpat kompānijā norādīja, ka "SME Finance" plāno paplašināt investoru bāzi, piesaistot jaunus liela mēroga investorus no starptautiskiem privātā kapitāla fondiem.

Vaičikons minēja, ka atbilstoši Eiropas Komisijas pētījumam Latvijā katrs otrais mazais un vidējais uzņēmums ir saņēmis bankas aizdevumu pilnā apmērā, kas ir par 23% mazāk nekā vidējais rādītājs starp Eiropas Savienības valstīm. Turklāt Latvija ir vadošajās pozīcijās pēc noraidīto kredītu skaita, sasniedzot 12% salīdzinājumā ar vidējo rādītāju Eiropā, kas ir 5%. "Tas liecina, ka ierobežota piekļuve finansēšanas iespējām kļūst par nopietnu problēmu uzņēmējdarbības attīstīšanai mazo un vidējo uzņēmumu segmentā," viņš skaidroja.

Tāpat kompānijas izpilddirektors norādīja, ka Latvijā finanšu tirgus ir ļoti piesātināts, taču nestandarta faktoringa pakalpojumiem netiek pievērsta pietiekama uzmanība, turklāt tirgū esošie piedāvājumi ir diezgan standartizēti. "Stingrāku normatīvo prasību dēļ bankas kļūst arvien konservatīvākas kreditēšanas ziņā, un alternatīvo finanšu pakalpojumu sniedzēju vidū nav izteikta līdera. Šādi tirgus apstākļi rada brīvu vietu jauniem tirgus spēlētājiem," pauda Vaičikons.

"SME Finance" ir faktoringa pakalpojumu sniedzējs Baltijas valstīs ar finansējuma portfeli - 25 miljoni.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Latvijā 2019.gada 14.augustā reģistrēta Lietuvas "SME Finance" pārstāvniecība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu