Radiācijas līmenis Krievijas noslēpumainās raķetes sprādziena vietā vairākas reizes pārsniedz normu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Sputnik/Scanpix

Radiācijas līmenis pie diviem pontoniem Baltajā jūrā, kas cieta pagājušajā mēnesī Arhangeļskas apgabalā notikušajā noslēpumainajā Krievijas raķetes sprādzienā, astoņas reizes pārsniedzis normu, ziņo aģentūra “Belomorkanal”, kuras žurnālisti veica radiācijas mērījumus.

31.augustā radiācijas līmenis 150 metru attālumā no pontoniem svārstījās 70 līdz 150 mikrorentgenu robežās stundā.

Tomēr pēc tam, kad pontoni tika nogādāti krastā, radiācijas līmenis paaugstinājās līdz 750 mikrorentgeniem stundā.

Dabīgs radiācijas līmenis, saskaņā ar vides aktīvistu organizācijas “Greenpeace” datiem, ir aptuveni 20 mikrorentgeni stundā.

Savukārt saskaņā ar Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas noteikumiem, normālas radiācijas fons ir aptuveni 30 mikrorentgeni stundā.

Kā ziņots, Arhangeļskas apgabalā notika 8.augustā raķetes izmēģinājuma laikā notika sprādziens. Incidentā gājuši bojā vismaz pieci valsts uzņēmuma "Rosatom" darbinieki. Krievijas Aizsardzības ministrija nav atklājusi detalizētāku informāciju par notikušo. "Rosatom" uzstāj, ka sprādziens noticis, veicot darbus, kas saistīti ar dzinēja iekārtas izotopu barošanas avotu.

Radiācijas līmenis Severodvinskā pēc sprādziena bijis līdz pat 16 reizēm augstāks par normu, bet dienas laikā situācija esot normalizējusies. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu