Pūce tiksies ar Burovu, lai runātu par Rīgas gatavību iespējamajai krīzei atkritumu apsaimniekošanā (5)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

4.septembrī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP!) tiksies ar Rīgas domes priekšsēdētāju Oļegu Burovu (GKR), lai pārrunātu Rīgā radušos situāciju par nekārtībām atkritumu apsaimniekošanas sistēmā, portāls TVNET uzzināja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

Tikšanās notiks trešdienas rītā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā. Pēc tikšanās ministrs sniegs komentāru plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem.

“Pēc 15.septembra atkritumu apsaimniekošanas jomā Rīgā var iestāties ārkārtas situācija, tāpēc sarunā ar Rīgas mēru vēlos pārliecināties, ka pašvaldība tai gatavojas, ka ir izstrādāts pārdomāts krīzes plāns par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas organizēšanu un nodrošināšanu pilsētā pēc 15.septembra, un klātienē šo plānu pārrunāt,” sacīja ministrs Juris Pūce

29.augustā Pūce pieprasīja Burovam septiņu dienu laikā sniegt paskaidrojumus par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas organizēšanu galvaspilsētā situācijā, kad dome joprojām nav pieņēmusi saistošos noteikumus, bet publiski izskanējušas ziņas, ka Konkurences padome varētu apturēt ar “Tīrīga” noslēgto privātās publiskās partnerības līguma darbību.

Tāpat, atbilstoši pašvaldības izstrādātajam un ministrijā iesniegtajam krīzes plānam, ministrs aicināja nekavējoties nodrošināt Rīgas iedzīvotājiem objektīvu un pilnvērtīgu informāciju par atkritumu apsaimniekošanas līgumu slēgšanu ar “Tīrīga” situācijā, kad pašvaldība nav izdevusi jaunus saistošos noteikumus, tādējādi radot pamatotus jautājumus par šādas rīcības likumību.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu