Dienvidāfrikā izcēlies jauns vardarbības uzliesmojums pret ārzemniekiem

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Dienvidāfrikas policija otrdien veic pastiprinātu patrulēšanu Johannesburgas centrā, šādi reaģējot uz kārtējo pret ārzemniekiem vērstās vardarbības vilni.

Pēc pūļa plosīšanās aizvadītajā naktī Aleksandras rajonā, dedzinot un izlaupot veikalus, pilsētas tukšajās ielās redzami mētājamies ķieģeļi, akmeņi un gumijas lodes.

Aleksandrā joprojām lielā skaitā koncentrēti policijas spēki, un ik pa laikam tiek raidītas gumijas lodes, lai izklīdinātu pūļus.

Paredzēts, ka otrdien policija tiksies ar kopienas līderiem.

Aleksandrā, kur pirmdien notika demonstrācijas, to dalībniekiem paužot nepatiku pret ārzemnieku klātbūtni, otro nakti pēc kārtas turpinājušās nekārtības.

"Pēc veikalu izlaupīšanas un īpašuma bojāšanas Johannesburgā un apkārtnes rajonos" aizturēti vairāk nekā 90 cilvēki, teikts pirmdienas vakarā izplatītajā valdības paziņojumā.

Daudzi Dienvidāfrikas iedzīvotāji vaino imigrantus lielajā bezdarbā, it sevišķi mazkvalificēto profesiju sektorā, un šādi vardarbības uzliesmojumi valstī notiek ik pa laikam.

Dienvidāfrikas kravas auto šoferi svētdien sarīkoja valsts mēroga streiku, protestējot pret ārvalstu šoferu pieņemšanu darbā.

Šoferi daudzviet valstī nobloķēja ceļus un dedzināja ārzemnieku vadītos kravas auto.

Saistībā ar uzbrukumiem kravas auto šoferiem netālu no piekrastes pilsētās Durbanas un Kvazulu-Natālas provincē aizturēti vismaz 20 cilvēki, teikts valdības paziņojumā, līdz ar to kopīgais aizturēto skaits pārsniedzis 110.

Uz Dienvidāfriku lielā skaitā ceļo ekonomiskie imigranti no Āfrikas dienvidu daļas, darba meklējumos ierodoties cilvēkiem no Lesoto, Mozambikas un Zimbabves.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu