Sprādzienā Antverpenē ievainoti vairāki cilvēki un vēl citi iesprostoti ēku drupās

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Sprādzienā, kurā cietušas trīs ēkas, Beļģijas ostas pilsētā Antverpenē otrdien ievainoti vairāki cilvēki un vēl citi iesprostoti ēku drupās, paziņojusi Beļģijas policija.

Policija vēl nav sniegusi informāciju par sprādziena cēloni, bet Antverpenes mērs tvītoja, ka noticis "briesmīgs gāzes sprādziens". Sprādziens notika ap plkst.12.20 (plkst.13.20 pēc Latvijas laika).

No drupām līdz šim izvilkti divi cilvēki, tviterī ziņoja ugunsdzēsības dienests, piebilstot, ka pašreiz tiek glābts trešais.

Cilvēku meklēšanā tiek izmantoti policijas suņi.

Viens no izglābtajiem ir smagi ievainots, vēsta ziņu aģentūra "Belga".

Vietējie mediji ziņo, ka sabrukušas trīs ēkas.

Laikraksts "Het Laatste Nieuws", atsaucoties uz kādu vietējo iedzīvotāju, ziņo, ka sprādziena brīdī vienā no cietušajām ēkām veikti remontdarbi.

Laikraksts vēsta, ka eksplozijā izbiruši stikli arī vairākiem logiem tuvējā pamatskolā. Skolēni pēc tam tika pārvesti uz citu ēku.

Naktī no svētdienas uz pirmdienu Antverpenē nogranda vēl viens sprādziens, kurā cieta vairākas ēkas un automašīnas. Sākotnējā informācija liecina, ka šo sprādzienu izraisīja granāta, ziņoja "Belga", piebilstot, ka policija pēta iespējamo saistību ar narkotiku tirdzniecību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu