KNAB darbinieki iztaujājuši bijušo politiķi Ingmāru Līdaku (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Zooloģiskā dārza valdes priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka
Rīgas Zooloģiskā dārza valdes priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka Foto: Zane Bitere/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) otrdien iztaujājis bijušo Saeimas deputātu Ingmāru Līdaku par laiku, kad viņš ieņēmis Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja vietnieka amatu, atzina pats Līdaka. 

"Kā komisijas priekšsēdētāja vietnieks es tikos ar daudziem cilvēkiem un KNAB darbiniece mani iztaujāja par to, ar ko tikos," sacīja Līdaka, kurš savulaik Saeimā pārstāvēja Zaļo un zemnieku savienību. 

Līdaka nekomentēja vai viņam piemērots kāds statuss un ar kādu procesu apmeklējums saistīts, taču kategoriski noliedza iespējamību, ka jautājumi varētu būt saistīti ar Rīgas zoodārza darbu, norādot, ka KNAB pie viņa vērsušies kā pie privātpersonas, nevis zoodārza valdes priekšsēdētāja. 

Līdaka arī nekomentēja vai biroja darbinieku vizīte ir saistīta ar šodienas KNAB paziņojumu, ka birojs kopīgi ar Konkurences padomi (KP) veic tiesas sankcionētas neatliekamās kriminālprocesuālās darbības vairākās Latvijas būvfirmās un pie valsts amatpersonām.

Kā vēstīts, KNAB aģentūru LETA informēja, ka biroja kopīgi ar KP veiktās tiesas sankcionētas neatliekamās izmeklēšanas darbības īstenotas, pamatojoties uz aizdomām par iespējamu vismaz desmit lielāko būvniecības nozares uzņēmumu iesaisti noziedzīgos nodarījumos un Konkurences likuma pārkāpumos.

KNAB kriminālprocesu sāka 2018.gada 19.septembrī par kukuļņemšanu un kukuļdošanu lielā apmērā, pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu un pārsniegšanu, ja tas izdarīts mantkārīgā nolūkā. Savukārt KP veic izmeklēšanu par iespējamu Konkurences likuma pārkāpumu - aizliegtu karteļa vienošanos.

KNAB rīcībā esošie fakti liecinot par iespējamu kukuļu lielā apmērā nodošanu un pieņemšanu, par iespējamu cenu saskaņošanu iepirkumos, ko izdarījuši iepirkumu pretendenti, kā arī par amatpersonu kukuļošanu ar mērķi nodrošināt uzņēmēju interešu realizēšanu ar iepirkumiem nesaistītos jautājumos.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu