Itālija konfiscē imigrantu glābēju kuģi "Mare Jonio" (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kuģis "Mare Jonio"
Kuģis "Mare Jonio" Foto: Reuters/ScanPix

Itālijas varasiestādes otrdien konfiscējušas labdarības organizācijas migrantu glābšanas kuģi "Mare Jonio" un sodījušas tā apkalpi ar 300 000 eiro naudassodu par nelikumīgu iebraukšanu Lampedūzas ostā.

Organizācija "Mediterranea Saving Lives" paziņoja, ka kuģis konfiscēts pēc iebraukšanas teritoriālajos ūdeņos.

"Mūsu kapteinis un kuģa īpašnieks tika informēti par "Mare Jonio" administratīvo konfiskāciju un 300 000 eiro sodu par drošības dekrēta pārkāpšanu," tviterī raksta "Mediterranea Saving Lives", kas galvenokārt apvieno kreisi noskaņotus itāļu aktīvistus.

"Mare Jonio" pagājušajā nedēļā Lībijas piekrastē uzņēma 98 nelegālos imigrantus.

Itālija ir pieņēmusi stingrus likumus, kas vērsti pret nevalstisko organizāciju kuģiem, kuri Vidusjūrā uzņem migrantus. Kuģiem, kas pārkāpj aizliegumu iebraukt Itālijas ūdeņos, var tikt piespriesta līdz pat miljonam eiro liela sodanauda.

Itālijas iekšlietu ministrs Mateo Salvīni vairākkārt kritizējis aktīvistu organizācijas par to, ka tās faktiski nodrošina "taksometra pakalpojumus" nelegālajiem imigrantiem.

Atbilstoši Salvīni šogad pieņemtajam rīkojumam, aktīvistu kuģiem, kas bez atļaujas iebrauc Itālijas ūdeņos, noteiktas bargas soda naudas, kuģi var tikt konfiscēti, bet pret to kapteiņiem sākta kriminālvajāšana.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu