Pentagons novirza $3,6 miljardus robežmūrim un atliek 127 citus militāros projektus (2)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Aizsardzības ministrija novirzīs 3,6 miljardus dolāru no militārās būvniecības budžeta vairākiem projektiem, kas ir saistīti ar strīdīgus vērtējumus izsaukušo mūri uz robežas ar Meksiku, otrdien pavēstīja telekanāls CNN, atsaucoties uz aizsardzības ministra Marka Espera vēstuli Senāta Bruņoto spēku komitejai.

Tramps iepriekš pieprasījis lielāku summu mūra būvniecībai, kā arī decembrī draudēja nepieļaut federālās valdības darba atsākšanos, kamēr viņa iecerei netiks piešķirts finansējums. Robežmūris uz robežas ar Meksiku bija viens no spilgtākajiem Trampa priekšvēlēšanu solījumiem.

"Esmu noteicis, ka 11 militārās būvniecības projekti līdzās starptautiskajai robežai ar Meksiku ar kopējām izmaksām 3,6 miljardu dolāru apjomā ir nepieciešami, lai atbalstītu bruņoto spēku izmantošanu saistībā ar nacionālo ārkārtas stāvokli," norādīja Espers.

"Šie projekti atbaidīs nelegālos ieceļotājus, nelegālie robežas šķērsotāji būs spiesti izšķiest vairāk laika, tie sekmēs migrantu novirzīšanu uz ieceļošanas punktiem. Tie samazinās pieprasījumus pēc Aizsardzības ministrijas personāla un resursiem vietās, kur tiek būvēts nožogojums, un ļaus novirzīt Aizsardzības ministrijas personālu un resursus uz citiem intensīvas satiksmes robežas apvidiem, kur nav nožogojuma," skaidroja ministrs.

Naudas novirzīšanas rezultātā tiks atlikti 127 militārās būvniecības projekti.

Novirzītā nauda tiks izmantota 280 kilometrus gara robežmūra posma būvniecībai uz Meksikas robežas.

ASV prezidents Donalds Tramps, kurš vēlas uz robežas ar Meksiku uzbūvēt mūri, 15.februārī pasludināja ārkārtas stāvokli, skaidrojot, ka tas bijis nepieciešams, jo uz dienvidu robežas nelegālā imigrācija, narkotiku kontrabanda un cilvēku kontrabanda kļuvušas par akūtu problēmu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu