Mēbeles nelielam dzīvoklim: veiksmīgas izvēles noslēpumi

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: IDmebeles.lv

Dzīvei mazā dzīvoklī ir savas priekšrocības, taču ir arī trūkumi – nelielā telpā ir grūti realizēt dizaina ieceres un izveidot tādu interjeru, kurā ir patīkami dzīvot gadiem ilgi. Telpas pārplānošana var palīdzēt efektīvāk izmantot pieejamos kvadrātmetrus, bet dzīvokļa platību tas nepalielina. Vai iespējams labiekārtot mazu dzīvokli, neuzsākot vērienīgus remontdarbus un neiztērējot bagātību? Jā, un šajā uzdevumā Jums var palīdzēt pareizi piemeklētas mēbeles – lasiet tālāk, kā gudri izvēlēties mēbeles mazām telpām!

Kompromisa risinājumi – ceļš pie brīvākas telpas

Pat plašā telpā ir grūti uzturēties, ja tā ir pārpildīta ar mēbelēm un dekora elementiem, bet mazā istabā mēbeles jāizvēlas īpaši rūpīgi. Mums ir iesakņojušies priekšstati par to, kādām mēbelēm jābūt kādā istabā, taču kurš teica, ka standarta izvēle vienmēr ir labākā? Lūk, daži ierosinājumi, kā izvēlēties mēbeles pēc savām vajadzībām, nevis vispārīgiem noteikumiem:

  • sarēķiniet mēbeļu lietotāju skaitu. Ja neesat mājas ballīšu entuziasts un dzīvojat vienatnē vai ar dzīves partneri, liela dīvāna vietā izvēlieties divus mīkstos krēslus. Tām nav obligāti jābūt vienādiem – gluži otrādi, kontrastējošas krāsas un saskanīgas formas un tekstūras radīs gaumīgu un ergonomisku ansambli;
  • nedzenieties pakaļ sarežģītiem risinājumiem. Interjera žurnālos var atrast ne mazums mēbeļu izkārtojumu variantu mazām telpām, taču cik šie ieteikumi ir pielietojami Jūsu dzīvē? Maza telpa ar augstiem griestiem un lieliem logiem atšķiras no sērijveida dzīvokļa ar zemiem griestiem, tāpēc ne visi dizaineru padomi ir vienlīdz noderīgi;
  • ņemiet vērā savus ieradumus. Daži cilvēki pavada virtuvē ļoti daudz laika, tāpēc viņiem ir nepieciešamas daudzveidīgas virtuves mēbeles. Citi izvēlas gatavot tikai vienkāršākās maltītes un pasūtīt gatavu ēdienu, tāpēc var iztikt ar dažiem virtuves skapīšiem un nelielu darba virsmu. Padomājiet, kādas mēbeles jums ir patiešām vajadzīgas, un no kurām var mierīgi atteikties!
Foto: facebook.com/idmebeles.lv

Divi vienā jeb multifunkcionālu mēbeļu priekšrocības

Ja dzīvoklī pietrūkst platības, lai brīvi izvietotu dažādas mēbeles, vērts aizdomāties par multifunkcionālu mēbeļu iegādi. Protams, nekas nevar aizvietot labu gultu, skapi vai darba galdu, bet citas mēbeles var izmantot vairākiem mērķiem vienlaicīgi. Piemēram, virtuves soļus ar cietu virsmu var lietot žurnālgaldiņu vietā, bet nestandarta formas taburetes lieliski kalpo par stilīgiem pārvietojamiem plauktiņiem ziedu vāzēm un visdažādākajiem patīkamiem sīkumiem.

Nelielas, vieglas mēbeles var pārvietot pa visu dzīvokli, atkarībā no vajadzībām. Vieni un tie paši pufi, taburetes un krēsli lieliski pilda savas funkcijas gan virtuvē, gan viesistabā un citās telpās, tāpēc daudz lietderīgāk ir atrast multifunkcionālu mēbeļu komplektu, nevis pirkt atsevišķas līdzīgas mēbeles katrai istabai.

Lai mēbeles no dažādām istabām veidotu gaumīgu interjera ansambli, ieteicams izvēlēties mēbeles vienotā stilā un saskanīgās krāsās, bet par krāsu kontrastiem arī nevajadzētu aizmirst – interjerā jābūt vismaz dažām mēbelēm un dekoratīvajiem elementiem, kas uzreiz iekrīt acīs.

Foto: facebook.com/idmebeles.lv

Saskanīgs interjers visā mājoklī – panākumu atslēga

Lielā mājoklī iespējams piešķirt savu rozīnīti katrai istabai, bet mazā telpā svarīgāk ir izveidot vienotu interjeru, īpaši, ja runa ir par studijas tipa dzīvokli vai dzīvokli ir caurstaigājamām istabām. Svarīga loma ir visiem interjera elementiem: mēbelēm, dekoriem, krāsām, tekstūrām. Nelielās telpās veiksmīgi izskatās mierīga dizaina mēbeles Skandināvu stilā, labs atradums ir arī Art-Deco stila mēbeles ar noapaļotiem stūriem.

Gaišas krāsas vizuāli palielina telpu, tāpēc izvēlieties mēbeles dabīgos koksnes toņos un mīkstās mēbeles ar nekliedzošu apdruku. Mazāki interjera elementi var būt kontrasta toņos – pamanāmi dīvāna spilveni, acīs krītošs dizaina krēsls, spilgti nokrāsoti grāmatplaukta plauktiņi u.c. Veidojot interjeru mazam dzīvoklim pašu spēkiem, atcerieties galveno noteikumu – brīva telpa ir vajadzīga visur, gan sērijveida dzīvoklīti, gan greznā privātmājā. Izvietojiet smagas mēbeles gar sienām un novietojiet istabas centrā tikai nelielas, vieglas mēbeles.

Foto: IDmebeles.lv

Mēbeles katrai istabai meklējiet internetā

Mūsdienās jau nevienu nepārsteigsi ar iepirkšanos tiešsaistē, un itin bieži tieši e-veikalos ir pieejams daudz plašāks preču klāsts nekā lokālajos tirdzniecības centros. Iespaidīgs mēbeļu piedāvājums ID mēbeles interneta veikalā – vairāk nekā 10 000 mēbeles visām telpām, – iepriecinās ikvienu pircēju, kurš negrib izvēlēties starp kvalitāti un cenu, dizainu un funkcionalitāti.

ID mēbeles sortimentā ir modernas mēbeles par pieejamām cenām no vietējiem un ārzemju ražotājiem. Mazu dzīvokļu īpašniekiem vērts ieskatīties mēbeļu moduļu sadaļās, kur var izvēlēties moduļu sistēmas viesistabai, guļamistabai, bērnu istabai un virtuvei. Atšķirībā no gataviem mēbeļu komplektiem jeb sekcijām, moduļu mēbeles var pasūtīt atsevišķi, izvēloties tikai vajadzīgos elementus. Pateicoties šādai pieejai, istabā tiek izveidots vienots ansamblis, nepārslogojot telpu ar nevajadzīgiem elementiem.

Lai baudītu komfortu un stilīgu interjera dizainu, nav obligāti jāpārvācas uz lielu mājokli. Arī nelielas telpas var iekārtot mājīgi un pārvērst standarta hruščovku par gaumīgu dzīvokli. Pasūtiet mazam dzīvoklim piemērotākās mēbeles ID mēbeles mājaslapā un iegriezieties ID mēbeles salonveikalā Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 45/47!

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu