Krievijas un Ukrainas ieslodzīto apmaiņa varētu sākties jau šonedēļ (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kinorežisors Olehs Sencovs
Kinorežisors Olehs Sencovs Foto: Reuters/ScanPix

Ieslodzīto apmaiņas process Krievijas un Ukrainas starpā, iespējams, tiks uzsākts vēl līdz šīs nedēļas beigām, ziņu aģentūrai "Interfax" apliecināja divi diplomātiskie avoti.

"Apmaiņa varētu sākties līdz nedēļas nogalei, iespējamais datums - 7.septembris," sacīja avots.

Vienlaikus cits diplomātiskais avots, apstiprinot, ka apmaiņa tiek plānota sestdien, norādīja, ka vienošanās ir provizoriska rakstura.

"Pagaidām panākta tikai bāzes vienošanās. Apmaiņas datumu un galīgos nosacījumus puses saskaņos nedēļas vidū," viņš norādīja.

Informāciju par iespējamo cietumnieku apmaiņu Kremlis komentēja izvairīgi.

"Tēma ir sensitīva. Paziņojumu šeit nevar būt," norādīja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs. Viņš apsolīja: "Fakts kļūs zināms."

Jūlija vidū Ukrainas un Krievijas cilvēktiesību tiesībsardzes Ludmila Deņisova un Tatjana Moskaļkova apmainījās ar Krievijā un Ukrainā ieslodzījumā turēto sarakstiem.

Ukrainas puses sarakstā bija 150, bet Krievijas - 34 cilvēki.

Vēlāk Ukrainas ģenerālprokurora preses sekretāre Larisa Sergana paziņoja, ka tiek gatavota apmaiņa "35 pret 35".

29.augustā Maskavā nogādāts pazīstamākais ukraiņu politieslodzītais kinorežisors Oļehs Sencovs, apliecināja informēts avots.

No soda izciešanas vietām uz Maskavas Ļefortovas cietumu pārvesti arī pieci citi notiesātie ukraiņi, 20.augustā paziņoja biedrība "Memoriāls".

Tur nogādāts arī Krievijā par spiegošanu notiesātais ukrainis Romans Suščenko, pavēstīja Sabiedriskās novērošanas komisijas pārstāvis Ivans Meļņikovs.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu