Zemei tuvojas pasaules augstākās ēkas izmēra asteroīds (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Asteroīds mākslinieka interpretācijā.
Asteroīds mākslinieka interpretācijā. Foto: pixabay.com

Milzīgs asteroīds, kas ir pasaules lielākās ēkas – "Burj Khalifa" Dubaijā – izmērā, pēc mazāk nekā mēneša palidos garām Zemei, vēsta NASA.

Asteroīds, kas astronomu aprindās zināms kā “2000 QW7”, ir neticami masīvs. Tā diametrs ir starp 290 un 650 metriem, un tas ir tikai nedaudz īsāks par 828 metrus augsto “Burj Khalifa”. Plānots, ka asteroīds Zemei garām palidos 14. septembrī.

Uztraukumam gan nav pamata, jo asteroīds nekādus draudus mūsu planētai nerada. Uz priekšu tas lido ar ārkārtīgi lielu ātrumu – 23100 kilometriem stundā, bet, lai arī tas tiek uzskatīts par Zemei tuvu objektu, tas atradīsies ļoti tālu no mums.

Par Zemei tuviem objektiem asteroīdi un citi kosmiskie objekti tiek uzskatīti tad, ja to perihēlijs (Saulei tuvākais orbītas punkts) ir 1,3 astronomisko vienību attālumā. Astronomiskā vienība ir attālums no Zemes līdz Saulei, proti, 149,6 miljoni kilometru.

Kā lēš astronomi, “2000 QW7” Zemei pietuvosies 0,03564 astronomiskās vienības jeb aptuveni 5,3 miljonus kilometru tuvu.

Tāpat kā Zeme, arī šis asteroīds atrodas Saules orbītā, un pēdējā reize, kad tas nonāca mūsu redzeslokā, bija 2000. gada 1. septembrī. Pēc 14. septembra mūsu tuvumā tas viesosies 2038. gada 19. oktobrī.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu