Alus ar pienu, kabaču torte un citi našķu jaunumi, ko pagaršot "Riga Food"

FOTO: publicitātes

Saldā torte no kabačiem, mārrutku etiķis ar čili, alus ar pienu, visātrāk pagatavojamais olu kultenis … tie ir tikai daži no Latvijas uzņēmumu jaunajiem un interesantajiem produktiem, ko varēs apskatīt, pagaršot un iegādāties Baltijas lielākajā pārtikas izstādē “Riga Food 2019”, kas līdz 7. septembrim notiks Ķīpsalā. Nāc un izbaudi vēl nebijušas garšas!

Deserta tortes no kabačiem, bietēm, ķirbjiem un burkāniem

Tu teiksi: “Biete? Nemūžam! Kabacis? Nē, tas nav man!” Bet mēs sakām: “Pagaršo un  būsi pārsteigts, cik labi tas var garšot! Vēl jo vairāk – padomā, kādu vitamīnu un minerālu bagātību tie sevī glabā.” Ģimenes uzņēmuma “Diamonds Food Group” sortimentā ir gardi bezglutēna un bezlaktozes konditorejas produkti “Dabas dimanti" – tortes no kabačiem, bietēm, ķirbjiem un burkāniem, kas sniedz pārsteidzošu garšas pieredzi gan bērnam, gan pieaugušajam.

FOTO: publicitātes

Siers cepšanai

Dārza ballīšu sezona turpinās, tādēļ noderēs “Jaunpils pienotavas’’ jaunums – cepamsiers. Siers jau ir sagriezts šķēlēs un gatavs cepšanai vai grilēšanai. Tas lieliski noderēs ne tikai dārza ballītēm, bet arī jebkurai citai ēdienreizei. Cepamsiers ideāli papildinās svaigu lapu un dārzeņu salātus, labi derēs sacepumos, kā arī būs garda uzkoda kopā ar alu.

FOTO: publicitātes

Alus ar pienu un avenēm

Milkshake Ale kā alus stils šobrīd veic savu uzvaras gājienu visā pasaulē. Arī alus darītava “Viedi” seko pasaules tendencēm un ir radījusi dūmakainu un augļainu alu “Piena ceļš”, kas ievedīs bagātajā Milkshake ale alus pasaulē. Lai sabalansētu apiņu rūgtumu, “Piena ceļam” tika pievienota laktoze. Otrs jaunums ir ar vēl noslēpumaināku nosaukumu, “Ercena dāma” – kviešu alus ar ķiršiem un avenēm.

Latvijas melnais kaviārs

Zini, kādu delikatesi svētkos bauda Anglijas karaliene? Jā, tepat Rīgas pievārtē esošā uzņēmuma “Mottra” ražotos zivju ikrus. Arī Lady Gaga un Eltons Džons tos iekļāvuši savu ballīšu ēdienkartē! Latvijā ražotu augstākās klases melno kaviāru jau iecienījuši Holivudā, Lielbritānijā un daudzviet citur pasaulē. Apmeklē “Riga Food 2019” un storu ikrus nogaršo arī tu!

FOTO: publicitātes

Maize ar bietēm

Mūsu zemē rudzu autentiskā garša pazīstama kā lielam, tā mazam. Savukārt, novērtējot bietes galvenās iezīmes – piesātināto krāsu, izteikto garšu un uzturvērtību, tā nonākusi “Hanzas maiznīcas” rudzu maizes mazajā klaipā, lai bagātinātu un dažādotu tavu ikdienas garšas baudījumu. Maizes sastāvā ir 50% dārzeņu, daudz šķiedrvielu un pilngraudu rudzu milti. Maize ar bietēm tiek cepta bez rauga. Tiešām veselīga!

FOTO: publicitātes

Visātrāk pagatavojamais olu kultenis pasaulē

Olu kulteni "Scraegg" ir iespējams pagatavot 15 sekundēs, turklāt tas ir veselīgs un garšīgs. Pagatavošanas procesā tiek izmantotas tikai bioloģiski audzētu vistu olas un garšvielas, kas ražotas no dabīgām izejvielām un nesatur konservantus. Olu kulteņa pagatavošanai nav nepieciešama eļļa vai tauki. Ideāli piemērots ātrās ēdināšanas vietās, viesnīcās, viesu mājās, izbraukumu ēdināšanā festivālos, sporta spēlēs, kafejnīcās un pat restorānos.

FOTO: publicitātes

Trifeles no kaņepju sēklām un proteīna

“Sēklu muss” jau ir “iekarojis” saldummīļu sirdis ar veselīgajiem sēkliņu batoniņiem, bet tikko ir iznācis pavisam jauns produkts – trifeles no kaņepju sēklām un proteīna. Tā ir debešķīga garšu kombinācija – piparmētras, zemenes un kaņepes, kas sniedz enerģiju un pilnīgu laimes sajūtu. Nāc uz “Riga Food 2019” degustēt!

FOTO: publicitātes

Mārrutku etiķis ar čili

“MārLapiņi” ir vienīgais uzņēmums ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē, kas ražo tik dažādus produktus no mārrutku saknes. Ģimenes uzņēmums katru gadu izstrādā kādu jaunu produktu. Šogad tas ir mārrutku etiķis ar čili – izcili apvienota smarža un garša. Mārrutku etiķis ar čili burvīgi papildinās jebkuru maltīti. Ideāli piemērots gaļai, salātiem, marinādēm un jūras veltēm. Izstādē izmēģini ne tikai mārrutku etiķi ar čili, bet arī mārrutkus ar avenēm, upenēm un smiltsērkšķiem, mārrutku siera cepumus, mārrutku šokolādes trifeles un pat mārrutku čipsus.

FOTO: publicitātes

Ciabata cepšanai mājās

Tikko izcepta maize mājās ienesīs ne tikai svaigi ceptas maizes smaržu, bet arī padarīs garoziņu kraukšķīgu. Tumšā ciabata vai ciabata ar olīvām? “Latvijas maiznieka” jaunums – produktu līnija “Izcep pats” ir kaut kas unikāls un Latvijā nebijis. Tikai 10 minūtes 190 grādos un gatavs! Izstādē būs iespēja ne tikai nogaršot produktus no jaunās līnijas, bet arī pašiem izcept savu maizi.

FOTO: publicitātes

Marakujas mērce

Šobrīd eksotisko augļu produkti kļūst aizvien populārāki, un cilvēkiem patīk izmēģināt ko jaunu. Pērn “Riga Food” apmeklētāji degustēja trīs jaunas “Pūres” saldās mērces, radītas tieši šai izstādei. Par visgardāko apmeklētāji atzina tieši marakujas mērci, tādēļ tika izlemts to ražot un piedāvāt patērētājiem. Neparastā un eksotiskā marakujas mērce ar izteikti saldskābu augļu garšu un sastāvā esošajām ēdamām, kraukšķīgām sēkliņām ir lieliska piedeva saldējumam, konditorejas izstrādājumiem, pankūkām un dažādiem desertiem.

Šogad vēl vairāk nekā citus gadus gan mājražotāji, gan starptautiskie pārtikas nozares uzņēmumi savus jaunos produktus izvēlējušies prezentēt tieši izstādē “Riga Food 2019”, tāpēc pārsteigumi ir garantēti. 

Uz augšu