"YouTube" piespriests rekordliels naudas sods par bērnu privātuma aizsardzības pārkāpumiem

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Interneta gigants “Google” trešdien piekritis maksāt rekordlielu sodu 170 miljonu dolāru apmērā, kā arī veikt izmaiņas, lai tiktu aizsargāts bērnu privātums vietnē “YouTube”, kuru ASV varasiestādes apsūdzējušas nelegālā personas datu ieguvē no bērniem un jauniešiem ar mērķi rādīt bērnu interesēm atbilstošas reklāmas, vēsta “The New York Times”.

Tiek norādīts, ka “YouTube” ir pārkāpusi federālo bērnu privātuma aizsardzības likumu. Regulatori norāda, ka “Google” piederošā vietne “YouTube” ir nelegāli ieguvusi un bez vecāku piekrišanas izmantojusi bērnu personas datus, to vidū identifikācijas kodus, kas tiek izmantoti, lai izsekotu interneta datu lietojumu.

Iegūtā informācija nodota reklāmdevējiem, kas, savukārt ļāva “YouTube” nopelnīt vairākus miljonus dolāru. Likums paredz, ka vietnei nedrīkst būt auditorija, kas jaunāki par 13 gadiem.

“YouTube” būs jāmaksā 170 miljonus dolāru liels sods, ko vietnes īpašnieks “Google” arī ir piekritis samaksāt. Tas ir lielākais piespriestais sods, kāds piespriests saistībā ar bērnu privātuma aizsardzības likuma pārkāpšanu. Iepriekš lielākais sods bija 5,7 miljoni dolāru, kas piespriests lietotnes “TikTok” īpašniekiem – arī par bērnu personas datu nelegālu ieguvi.

“Google” vadība norādījusi, ka turpmāk tiks izveidota sistēma, kas “YouTube” liks iegūt vecāku piekrišanu bērna personiskās informācijas iegūšanai. Šis ir viens no soļiem, ko ASV varasiestādes sper pret tehnoloģiju gigantiem, cenšoties aizsargāt lietotāju datus. Šis jautājums kļuva aktuāls pērn pēc “Facebook” lietotāju datu nopludināšanas skandāla.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu