Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Hiršers paziņo par karjeras beigām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers trešdien Zalcburgā paziņoja par savas karjeras beigām, izbeidzot neziņu par savu nākotni šajā sporta veidā.

Pavasarī pēc sezonas Hiršers neslēpa, ka apsver iespēju noslēgt karjeru, jo viņš jūtoties noguris, turklāt saskaras arī ar veselības likstām.

"Šis nav tāpat kā nomainīt darbu, drīzāk jūtos, tā, it kā katru dienu beigtu dzīvot," preses konferencē, kuru pārraidīja vairāki Austrijas mediji, teica titulētais sportists.

Hiršers arī neslēpa, ka pēdējā laikā pēc sacensībām bijis arvien grūtāk atjaunoties, kā arī rast motivāciju piedalīties tajās, tāpēc viņš pieņēmis lēmumu beigt karjeru.

Austrietim šogad izdevās izcīnīt jau savu astoto Lielo kristāla globusu pēc kārtas, bet no šā sporta veida viņš atvadīsies kā viens no visu laiku titulētākajiem sportistiem.

Savas karjeras laikā Hiršers Pasaules kausa sacensībās izcīnījis 67 uzvaras, būdams visu laiku otrais panākumiem bagātākais kalnu slēpotājs vīriešu konkurencē. Savulaik 86 panākumus izcīnīja leģendārais zviedrs Ingemars Stēnmarks.

Hiršera kontā ir arī septiņi zelti un četri sudrabi pasaules čempionātos, turklāt pērn Phjončhanas olimpiskajās spēlēs viņš triumfēja kombinācijā un milzu slalomā, tiekot pie saviem pirmajiem zeltiem arī Olimpiādē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu