Lielbritānijas Pārstāvju palāta atbalsta likumprojektu bezvienošanās "Brexit" bloķēšanai (1)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP

Lielbritānijas Pārstāvju palātas deputāti trešdien apstiprinājuši likumprojektu, kas ļaus steidzamības kārtā uzdot premjerministram Borisam Džonsonam pieprasīt "Brexit" atlikšanu līdz 31. janvārim, ja vien parlaments nebūs apstiprinājis izstāšanās vienošanos vai arī atbalstījis bezvienošanās "Brexit".

Likumprojekts tika atbalstīts ar 28 balsu vairākumu un tālāk tiks nosūtīts Lordu palātai.

Likumdevēji cer pieņemt likumprojektu līdz nedēļas beigām, taču "Brexit" atbalstītāji Lordu palātā var novilcināt tā apstiprināšanu.

Pēc piedzīvotās sakāves balsojumā par "Brexit" stratēģiju, Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons trešdien aicinājis parlamentu balsot par pirmstermiņa parlamenta vēlēšanu sarīkošanu 15. oktobrī.

"Tagad otrdien, 15.oktobrī, jānotiek vēlēšanām," parlamentā paziņoja Džonsons.

Taču opozīcijas partijas Džonsona aicinājumu noraidījušas.

Leiboristu partijas līderis Džeremijs Korbins nodēvēja Džonsona aicinājumu par "cinisku soli", un Skotu Nacionālās partijas (SNP) deputāts Īans Blekfords paziņoja, ka viņš un viņa kolēģi "neuzticas premjerministram".

Tomēr Korbins norādīja, ka atbalstītu pirmstermiņa vēlēšanu sarīkošanu, ja likumprojekts bezvienošanās "Brexit" bloķēšanai iegūtu likuma spēku, kas varētu notikt līdz nedēļas beigām.

Atbilstoši likumam, lai sarīkotu pirmstermiņa vēlēšanas, iecerei jāgūst divu trešdaļu vairākuma atbalsts, ko Džonsonam šodien acīmredzot neizdosies iegūt.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu