"Latvian Voices" a cappella versijā ieskaņo "Melanholisko valsi"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Latvian Voices"
"Latvian Voices" Foto: publicitātes

Vokālā grupa “Latvian Voices” laiž klajā savu jaunāko ierakstu, visiem zināmo Emila Dārziņa “Melanholisko valsi” a cappella versijā, kā arī aicina klausītājus 12. decembrī, plkst. 19.00 uz desmit gadu jubilejas koncertu kultūras un mākslas telpā “Hanzas perons”.

Emila Dārziņa instrumentālo skaņdarbu “Melanholiskais valsis” sešām balsīm a cappella ir aranžējusi komponiste Laura Jēkabsone, un audioieraksts tapis sadarbībā ar diriģentu un mūzikas producentu Normundu Šnē.

12. decembrī kultūras un mākslas telpā “Hanzas perons” vokālā a cappella grupa  “Latvian Voices” ar divdaļīgu koncertu svinēs savu radošās darbības desmito gadadienu.

Koncerta pirmajā daļā skatītājus cauri dažādiem laikmetiem un vēstures notikumiem no sievietes skatupunkta izvedīs komponistes Lauras Jēkabsones jaundarbs, kas tapis, sadarbojoties ar latviešu folkloras un dzīvesstāstu pētnieci Sanitu Reinsoni.

Savukārt koncerta otrajā daļā būs dzirdamas klausītāju iemīļotākās dziesmas – “Pasaciņa”, “Piekūns skrien debesīs”, “Sudraba mēness” un citas. Koncerta režisors un videomākslinieks ir Roberts Rubīns.

Par grupu

Grupa, kas 2009. gadā izveidojās kā projektu sastāvs koncertdarbībai Vācijā, strauji ieguva starptautisku atzinību a cappella pazinēju vidū Eiropā un ārpus tās. Kopš 2012.gada grupa darbojas kā profesionāla vienība, regulāri uzstājoties ASV, Āzijā un Eiropā, kā arī rīkojot savu a cappella mūzikas festivālu Valmierā. Latvijas klausītāju vērību grupa ieguva 2014.gadā, kļūstot par “Riga 2014”, Eiropas Kultūras galvaspilsētas, muzikālo seju. 10 gadu laikā grupa ir ieskaņojusi septiņus ierakstu albumus sadarbībā ar pašmāju un ārzemju producentiem.

Biļetes uz jubilejas koncertu var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu